Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ [3/9/2015]



ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Δεν θέλουμε οι θάλασσές μας να γίνονται μαζικοί τάφοι, να βρίσκουν φρικτό θάνατο μικρά παιδιά και εγκυμονούσες γυναίκες, πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν θέλουμε τα νησιά μας να μετατρέπονται σε κέντρα ταλαιπωρίας των απελπισμένων εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβερνητικής αδιαφορίας, της ανεπάρκειας υποδομών, εξοπλισμού και στελέχωσης των υπηρεσιών. Ούτε να γίνουν τόποι όπου δρουν και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες κυκλώματα και συμμορίες.
Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν καθώς βλέπουν να περιπλανιόνται, ταλαιπωρημένοι και αβοήθητοι, εκατοντάδες και χιλιάδες πρόσφυγες αναζητώντας απεγνωσμένα διέξοδο φυγής. Όταν διαπιστώνουν ότι οι δομές της Δημόσιας Υγείας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας), με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων και αδυνατούν να ανταποκριθούν στην ιατρική εξέταση και την περίθαλψη των προσφύγων.
Η λαϊκή αλληλεγγύη που πολύμορφα εκφράζεται και πρέπει να δυναμώσει δεν μπορεί από μόνη της να λύσει τα προβλήματα της κρατικής οργάνωσης στην καταγραφή, στη στέγαση, στη σίτιση, στην περίθαλψη και μετακίνηση.
Είναι δικαιολογημένη η απόγνωση που νοιώθουν οι γυναίκες και οι άντρες του λιμενικού, της αστυνομίας, άλλων κρατικών υπηρεσιών που προσπαθούν να σώσουν, να βοηθήσουν ενώ είναι πολλοί λίγοι και δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την πρέπουσα στήριξη.
Το ΚΚΕ διεκδικεί, στην βουλή, στο ευρωκοινοβούλιο, παντού, και καλεί τους κατοίκους των νησιών να ενώσουν μαζί του την φωνή τους απαιτώντας να τώρα ληφθούν:
Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.
Να καλυφθούν οι ελλείψεις τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και να ενισχυθούν ώστε να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.
Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπή υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.
Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.
Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής.
Αρκετά με τα λόγια συμπάθειας, τις υποσχέσεις και τις συσκέψεις των κυβερνητικών και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. που μεταφέρουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.
Προκαλούν όταν λένε ότι αιφνιδιάστηκαν! Ολοι γνώριζαν τι έρχεται. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) γιατί επιχείρησαν να καθησυχάσουν και να κουκουλώσουν το μεγάλο πρόβλημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Καμιά εμπιστοσύνη στις νέες υποσχέσεις τους.
Η αλήθεια είναι ότι: όσο ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ επεμβαίνουν και εξαπολύουν πολέμους για να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος, για τα μονοπώλια τους, από τις αγορές, τις πηγές ενέργειας και για να έχουν τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και του πετρελαίου. Όσο εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν δυνάμεις όπως τους ισλαμιστές του ISIS για να προωθούν τα σχέδιά τους. Τόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αυξάνονται. Όταν έρχεται πάνω σου η φωτιά του πολέμου, το να πάρεις το δρόμο της φυγής και να πέσεις στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά σου φαντάζει ως σωτηρία..
Όσο ισχύουν οι συνθήκες και κανονισμοί της ΕΕ τόσο θα εμποδίζονται οι μετανάστες να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.
Αυτές τις αιτίες και τους υπεύθυνους που γεμίζουν τις θάλασσες με πνιγμένους και τα νησιά με απελπισμένους, τις κρύβουν όλα τα άλλα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ. Και ακόμα χειρότερα στηρίζουν τις επεμβάσεις και τους πολέμους.
Μόνο το ΚΚΕ τους αντιπαλεύει και καλεί το λαό να ξεσηκωθεί για να μη συμμετέχει η χώρα μας με κανέναν τρόπο στις ιμπεριαλιστικές σφαγές.
Πρώτη σε αυτό το ρόλο της συγκάλυψης των ιμπεριαλιστών και της εκμετάλλευσης των προσφύγων είναι η εγκληματική φασιστική οργάνωση της ΧΑ.
Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις μάσκες που φορά. Ανάλογα το ποιο πρόβλημα είναι οξυμμένο τη μια φορούν αυτή «του αγανακτισμένου», την άλλη «του υπερπατριώτη» και «του αντιμνημονιακού» όμως το πραγματικό τους πρόσωπο είναι αποκρουστικό. Αυτοί μισούν τον μετανάστη όπως μισούν τον εργάτη, το νέο, τον αγρότη που παλεύει για ο δίκιο του. Όπως μισούν κάθε λαό που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του.
Ο ρόλος του στρατού πρέπει να είναι, ένας και μόνο: Να υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας από άλλους στρατούς. Όχι να παίρνει μέρος, με διάφορα προσχήματα, σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών, ούτε να σκοτώνει πρόσφυγες και να πνιγεί τα μωρά τους, όπως θέλουν οι ναζιστές της ΧΑ!
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ - ΤΑΞΙΚΗ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ:
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,
Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αναδημοσίευση από την σελίδα του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: