Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιά 2015: Πλήθος κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Με δυναμική πορεία του ΠΑΜΕ στους δρόμους του Πειραιά η οποία κατέληξε στο Πασαλιμάνι, στο Μνημείο των Νεκρών Εργατών της απεργίας τον Αύγουστο του 1923 ολοκληρώθηκε η μαζική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων. 

Στον χώρο του μνημείου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης διαβάστηκε το χρονικό της απεργίας, κατατέθηκαν στεφάνια τιμής και μνήμης, κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παριστάμενοι τραγούδησαν το «Επέσατε θύματα». 
Κατά τη διάρκεια της πορείας, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και τους γύρω δρόμους, οι απεργοί φώναζαν συνθήματα όπως: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή». «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά». «Ελλείμματα και χρέη των πλουτοκρατών, φορτώνονται στις πλάτες των εργατών».

Στη μαζική συγκέντρωση συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, γυναίκες, ΕΒΕ.
Στα αξιοσημείωτα της συγκέντρωσης ήταν η λειτουργία της έκθεσης ζωγραφικής με πάρα πολλές ζωγραφιές με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά που ζωγράφισαν εκατοντάδες μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Σωματείου Ελαιουργοσαπωνοποιών, ενώ στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Απευθύνοντας χαιρετισμό στη συγκέντρωση ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δίνουμε απάντηση στο εμπόριο ελπίδων της νέας συγκυβέρνησης. Απαντάμε στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, που θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ενάντια σε όσους οργανώνονται και διεκδικούν, "χαλάνε τη σούπα" της αναμονής και της καλλιέργειας των αυταπατών. Δεν ξεχνάμε πώς χρησιμοποιεί η μεγαλοεργοδοσία τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα».
Στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΠΕΣ - ΝΑΤ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τιμάμε την 1η Μάη τους αγώνες της εργατικής τάξης, στέλνοντας μήνυμα οργής και αντεπίθεσης. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων οργανισμών. Διεκδικούμε ανάκτηση των απωλειών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: