Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ(μ-λ): Οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις οδηγούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πλήρη υποταγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις
οδηγούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
στην πλήρη υποταγή
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015
Μέσα σε είκοσι λεπτά (για να μην χάνεται χρόνος!) στην συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ της 9ης Μάρτη, καθορίστηκαν οι άξονες της επιτροπείας που ασκούν οι ιμπεριαλιστές-δανειστές ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ πάνω στη χώρα και τη ζωή του εργαζόμενου λαού.
Άμεσο ξεκίνημα (από αύριο) της αξιολόγησης του προγράμματος-μνημονίου που «τρέχει», διαβουλεύσεις με τα «τεχνικά κλιμάκια» των ιμπεριαλιστών σε Βρυξέλλες και «ξεσκόνισμα» των στοιχείων της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην Αθήνα, διαπίστωση του δημοσιονομικού κενού για το 2015 και νέα μέτρα για τον ισοσκελισμό (τουλάχιστον) του προϋπολογισμού, αποχή της κυβέρνησης από κάθε «μονομερή ενέργεια» που μπορεί, έστω και λίγο, να θίξει το αντεργατικό-αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει οικοδομηθεί, συμπλήρωση της «λίστας Βαρουφάκη» με μέτρα για ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις στον ΦΠΑ και παραπέρα πετσόκομμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Κάτω από την απειλή της χρηματοδοτικής ασφυξίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε ένα ακόμα βήμα συμμόρφωσης και υποταγής προς τις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις, αποδεχόμενη, από τη μία, όλο το αντεργατικό-αντιλαϊκό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ, από την άλλη, προετοιμάζεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι ροές κεφαλαίων προς τους δανειστές και να μην θιγούν σε καμία πλευρά τους τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.
Τις απειλές και τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση η οποία ορκίζεται από το πρωί έως το βράδυ στους εταίρους της ΕΕ και του ΔΝΤ και αναζητά «προστασία» στις αγκαλιές των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ. Η υπόθεση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης είναι υπόθεση του εργαζόμενου λαού που πρέπει να συγκροτήσει τα μέτωπα της πάλης του άμεσα, χωρίς να παραιτηθεί από καμία διεκδίκησή του για ψωμί- δουλειά-ελευθερίες.
Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου σημαίνουν χειροτέρευση των όρων της ζωής τους, καθώς, όχι μόνο συντηρείται το προηγούμενο αντιδραστικό πλαίσιο, αλλά ετοιμάζονται και νέα μέτρα, με αντιλαϊκό χαρακτήρα, ανεξάρτητα από το πώς τα «βαφτίζει» η κυβέρνηση. Αποκαλύπτεται έτσι ότι η αποδοχή του αντιδραστικού πλαισίου που καθορίζουν οι ιμπεριαλιστές επικυρίαρχοι, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, οδηγεί στο μονόδρομο της επίθεσης στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Τόσο η συμφωνία-υποταγή του Γιούρογκρουπ της 20ης Φλεβάρη όσο και η χθεσινή της «εξειδίκευση», δεν αφήνουν περιθώρια για κινηματική αναμονή, καθώς οι ιμπεριαλιστές, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη και η κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς και βήματα διαμορφώνουν τη νέα «κανονικότητα» της φτώχειας, της ανεργίας, της φορολογικής αφαίμαξης, της ισοπέδωσης των τελευταίων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση.
Η διατήρηση της εφιαλτικής πραγματικότητας της εξαθλίωσης δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, ούτε γιατρεύεται με νομοσχέδια δήθεν αντιμετώπισης «της ανθρωπιστικής κρίσης». Πρέπει να οικοδομηθεί ένας άλλος δρόμος διεκδίκησης από τη μεριά των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων.
• Κάτω η κυβερνητική πολιτική υποταγής στους ιμπεριαλιστές
• Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
• Αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης λαού και νεολαίας
• Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΔΝΤ
• Μέτωπο Αντίστασης-Διεκδίκησης για ψωμί-δουλειά-ελευθερίες


http://www.kkeml.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο χρόνος τελειώνει http://wp.me/pryYN-1Sq