Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για «την έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τα βασανιστήρια της CIA».

Τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Το κοινό ψήφισμα των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, της GUE/NGL και των Πρασίνων που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πίσω από την καταδίκη των βασανιστηρίων της CIA, συγκαλύπτει την ευθύνη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ για τα εγκλήματα των μυστικών υπηρεσιών τους, τους πραγματικούς στόχους της «αντιτρομοκρατικής  εκστρατείας» που διεξάγουν και την ταξική ουσία της αστικής εξουσίας και του κράτους της.
Τα παραπάνω τονίζει στη τοποθέτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη διάρκεια της συζήτησης για «την έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τα βασανιστήρια της CIA» και το σχετικό ψήφισμα, υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα:
 «Tο κοινό ψήφισμα, πίσω από την καταδίκη των φρικτών βασανιστηρίων της CIA εναντίον "υπόπτων για τρομοκρατικές πράξεις", επιχειρεί να συσκοτίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, που συνεργάστηκαν με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σε απαγωγές, παράνομες κρατήσεις και παραδόσεις προσώπων στη CIA. Αποδίδει τα βασανιστήρια και τα εγκλήματα σε δήθεν αυθαιρεσίες της CIA και των μυστικών υπηρεσιών κρατών μελών της ΕΕ, ακόμη και σε φαινόμενα δήθεν διαφθοράς και χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων και πρακτόρων, συγκαλύπτοντας έτσι το προφανές γεγονός ότι αυτά διαπράχτηκαν με εντολή των κυβερνήσεων, από κρατικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους που εχθρεύεται βαθιά το λαό και ενεργεί για την προστασία της εξουσίας της άρχουσας τάξης. Χαρακτηριστική της συγκάλυψης της πηγής όλων των εγκλημάτων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ, της αστικής εξουσίας και των κυβερνήσεών της, είναι και η αναφορά του ψηφίσματος ότι τα βασανιστήρια δεν οδήγησαν στην απόσπαση πληροφοριών, δηλαδή ήταν... αναποτελεσματικά! Τα βασανιστήρια, οι απαγωγές, οι δολοφονίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κρατών μελών της, είναι συστατικά στοιχεία της αστικής εξουσίας και του κράτους της. Οι λαοί μπορούν να τα αναχαιτίσουν και να τα εξαλείψουν ολοκληρωτικά μόνο εφόσον με την πάλη τους συγκρουστούν με τα μονοπώλια, τις ενώσεις τους, την αστική εξουσία και  κοινωνικοποιήσουν τον πλούτο που παράγουν και τους ανήκει, αποδεσμευμένοι από την ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.»  

Πηγή : KKE 

Δεν υπάρχουν σχόλια: