Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Ποδαρικό» της συγκυβέρνησης με τον γγ του ΝΑΤΟ.Ραντεβού με τον γγ της λυκοσυμμαχίας έσπευσε να κλείσει ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Χωρίς να χάσει ούτε μια μέρα, την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και την «επόμενη μέρα» οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με ΝΑΤΟικούς, ο νέος υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, προγραμμάτισε να συναντήσει μόλις μια βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την ερχόμενη Τετάρτη 4 Φλεβάρη, το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.



Επιβεβαιώνεται ότι η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αποδείξει με κάθε τρόπο, έμπρακτα αλλά και «συμβολικά», την περιβόητη «συνέχεια του κράτους», τη συνέχεια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της εγχώριας αστικής τάξης μέσω και της «στρατιωτικής διπλωματίας», εμπλέκοντας βαθύτερα και το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε, σήμερα Παρασκευή, ξεκινά συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ - εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα) με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein στη Γερμανία.
Οι Αμερικανοί θα συμμετάσχουν με τέσσερα αεροσκάφη C-130J και κλιμάκιο 140 ατόμων. «Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και σε ρίψεις λέμβων», αναφέρεται από το ΓΕΑ. Γίνεται, δηλαδή, ακριβώς ό,τι γινόταν και με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εφόσον ακριβώς το ίδιο διάστημα πέρυσι, 1 με 13 Φλεβάρη 2014, έγινε αντίστοιχη συνεκπαίδευση των ίδιων μονάδων.
Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη κι άλλη συνεκπαίδευση, που γίνεται με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση της Σούδας, μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480th Fighter Squadron, σχηματισμό των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (United States Air Forces in Europe, USAFE). Ξεκίνησε στις 16 Γενάρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Φλεβάρη. Αφορά εξάσκηση στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων. Για τους σκοπούς της συνεκπαίδευσης, οι Αμερικανοί έχουν φέρει στη Σούδα 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων.
Κηδεύτηκαν οι πιλότοι που σκοτώθηκαν στη ΝΑΤΟική άσκηση στην Ισπανία
Χθες εξάλλου, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, στη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.
Οι σοροί των δύο αξιωματικών μεταφέρθηκαν νωρίς χθες το πρωί στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγούΠαναγιώτη Λάσκαρη (ήταν 35 ετών, πατέρας ενός παιδιού) τελέστηκε το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη. Η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα (31 ετών, άφησε πίσω του δυο ορφανά) τελέστηκε λίγες ώρες αργότερα, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, το οποίο έπεσε λίγο αφού απογειώθηκε από τον αεροδιάδρομο, πάνω σε άλλα σταθμευμένα αεροσκάφη, προκαλώντας το θάνατο, εκτός των δύο Ελλήνων πιλότων, και εννέα στελεχών της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τον τραυματισμό πολλών άλλων Γάλλων και Ιταλών στρατιωτικών.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, είπε ότι «πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα, για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση». Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος απέκλινε πολύ από την πορεία του και έπεσε πάνω στο σημείο όπου υπήρχαν αεροσκάφη«που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (σ.σ.: καύσιμα)».
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του "F-16", αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης», πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται συνεχώς σε υψηλής επικινδυνότητας ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με μονάδες των ΗΠΑ και άλλων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, όχι για τα συμφέροντα του λαού ή την άμυνα της χώρας, αλλά στο πλαίσιο των επιδιώξεων της εγχώριας αστικής τάξης και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι της λυκοσυμμαχίας.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: