Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Δεν αλλάζουν οι συμφωνίες διαμηνύει η Γερμανία - Στροφή ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές βλέπει ο Ρέγκλινγκ.

Καμία αλλαγή στις συμφωνίες είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς την Ελλάδα η κυβέρνηση της Γερμανίας.

«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης», αυτό δήλωσε εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ, που ρωτήθηκε για την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται», ενώ για το κατοχικό δάνειο ισχυρίστηκε ότι «θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις».
Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές βλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Από τη Λισσαβόνα δήλωσε πως «γνωρίζουμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ένα πράγμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: