Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Την Τετάρτη η μεγάλη εκδήλωση για τα 96 χρόνια του Κόμματος - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία και η προπαγάνδιση της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 96 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Πριν από την ομιλία, θα προηγηθεί η προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την Ιστορία του ΚΚΕ, ενώ η μεγάλη βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και ερμηνευτές τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη.
Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θ. Μικρούτσικου, θα παρουσιαστεί ένα όμορφο αφιέρωμα στο κοινωνικό και πολιτικό τραγούδι, με τραγούδια εμπνευσμένα από την Ιστορία του κινήματος, που είναι αδιαχώριστα δεμένη με την Ιστορία του Κόμματος. Τραγούδια αγαπημένα που συνόδευσαν γενιές και γενιές και μας συντροφεύουν μέχρι και σήμερα στους σύγχρονους αγώνες.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται με προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις.
Να γνωρίσει από πρώτο χέρι ο λαός την Ιστορία και τις σύγχρονες επεξεργασίες μας
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα και σχεδιάζουν και για τις επόμενες μέρες ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτικής παρέμβασης σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, με στόχο την προπαγάνδιση της εκδήλωσης. Μέσα από τις περιοδείες, τις εξορμήσεις και τις συσκέψεις, που ήδη πραγματοποιήθηκαν, αναδεικνύεται η απήχηση που βρίσκει στο λαό της περιοχής το κάλεσμα του ΚΚΕ και η πολιτική του πρόταση και αυτό επιδιώκεται να αποτυπωθεί και με τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση.
Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» για την εκδήλωση, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:«Το 2018 το Κόμμα μας θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Οι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Γ. Ρίτσου "τρία κόκκινα γράμματα, σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος" δίνουν πολύ εύστοχα το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν την σημαντική επέτειο για το Κόμμα μας, την εργατική τάξη, συνολικά το λαό. Η πρωτοβουλία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης - συναυλίας εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε, ώστε ο λαός να γνωρίσει από πρώτο χέρι την Ιστορία του Κόμματος, να έρθει σε επαφή με τις σύγχρονες επεξεργασίες μας, που απαντάνε και δίνουν διέξοδο στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει, ώστε ο λαός να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνεται λίγο πριν το τέλος της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.
Με βάση όλα αυτά, καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχει στην εκδήλωση, για να ακούσει από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: