Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ(μ-λ): Νέα δεσμά ετοιμάζονται για το λαό. Νέες αντιδραστικές πολιτικές λύσεις στον ορίζοντα.

• Οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και όσοι “κρύβονται” πίσω από το ΔΝΤ, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους και αναζητώντας διέξοδο προς όφελός τους, προετοιμάζουν νέα δεσμά για τη χώρα και σειρά από νέα βάρβαρα μέτρα που ως αποτέλεσμα θα έχουν την παραπέρα εξουθένωση του λαού.
Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν σταμάτησαν να απαιτούν την υλοποίηση μιας σειράς αντιλαϊκών πολιτικών, έστω και εάν δεν θα λέγονται μνημόνια αλλά κάπως αλλιώς.


• Το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό έχει λάβει το μήνυμα και πασχίζει με κάθε μέσο να διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις για να υλοποιήσει ένα νέο γύρο άγριας επίθεσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη.
Παρά το ότι η συγκυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη και μισητή από το λαό, προκειμένου να παραμείνει στο τιμόνι της εξουσίας -συνεχίζοντας να έχει την εύνοια των ξένων πατρόνων και σε συνεννόηση μ” αυτούς- προχώρησε σε μια νέα εκβιαστική κίνηση, επισπεύδοντας την προεδρική εκλογή.

• Με το νέο αυτό τακτικίστικο εκβιασμό, αλλά και με ό,τι σηματοδοτεί η επιλογή του προσώπου που προτείνει για πρόεδρο, η συγκυβέρνηση -και κυρίως η ΝΔ- επιδιώκει, αφενός, την επανασυσπείρωσή της και, αφετέρου, να δώσει την εντύπωση ότι συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Με την ένταση της κινδυνολογίας, της φασιστικοποίησης, της επίδειξης πυγμής προς κάθε κατεύθυνση, η κυβέρνηση ελπίζει να υποτάξει το λαό, να στριμώξει το ΣΥΡΙΖΑ, να επιβάλει ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κλίμα ότι η άθλια πολιτική που ακολουθεί είναι μονόδρομος.
Κοινή επιδίωξη ντόπιων και ξένων είναι -στο δρόμο προς τις κάλπες- να εξασφαλίσουν ένα πολιτικό πλαίσιο δεσμεύσεων τέτοιο που θα επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής είτε με παράταση της κυβερνητικής θητείας του υπάρχοντος αστικού πολιτικού προσωπικού είτε στην περίπτωση κυβερνητικών ανατροπών.
Το πρώτο, λοιπόν, ορατό αποτέλεσμα αυτής της τακτικής από πλευράς συγκυβέρνησης είναι η περαιτέρω διαμόρφωση ενός σκληρού φασίζοντος κλίματος, όπου θα κυριαρχεί και θα εντείνεται η φασιστικοποίηση και η καταστολή.
Όλα αυτά, βέβαια, στο προσκήνιο, γιατί πρέπει να αναμένονται και πολλές άλλες κινήσεις στο παρασκήνιο, προκειμένου να βρεθεί ο «μαγικός αριθμός» των 180 βουλευτών.

• Θεωρούμε, λοιπόν, την τελευταία τους κίνηση μια ακόμα αντιδραστική εξέλιξη με στόχο την καθυπόταξη του λαού και τη διαιώνιση του καθεστώτος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Με δεδομένους τους όρους και τους συσχετισμούς που όλα τούτα εκτυλίσσονται, τα μόνα ορατά αποτελέσματα που παράγουν είναι η δεξιόστροφη πορεία των πολιτικών πραγμάτων και η επί το αντιδραστικότερο προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους εκβιασμούς και τα διλήμματα που θα απογειωθούν το επόμενο διάστημα, γιατί -επί της ουσίας- αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ο λαός θα “διαλέξει” να πεθάνει.

• Διαφοροποιούμαστε κάθετα από μία δήθεν αριστερή προσέγγιση που θεωρεί την εξέλιξη αυτή θετική γιατί, αν δεν προκύψει ο αριθμός των 180, πάμε για εκλογές και δήθεν “θα έρθει η ώρα του λαού να μιλήσει”. Στην πραγματικότητα, είτε έτσι είτε αλλιώς, με τις κινήσεις αυτές επιδιώκεται να πεταχτεί ο λαός στο περιθώριο, ανήμπορος να δράσει για τα συμφέροντά του που τόσο πολύ χτυπήθηκαν και θα χτυπηθούν.
Είμαστε σίγουροι ότι με τις κινήσεις Σόιμπλε, Βενιζέλου, Σαμαρά τίποτε θετικό δεν θα προκύψει για το λαό, γιατί -εκτός των άλλων- μπορεί να προκαλέσει και νέα όξυνση των αντιθέσεων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με πολύ άσχημες συνέπειες για τη χώρα και την περιοχή.
Καλούμαστε, λοιπόν, να αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει ο λαός να πάρει την υπόθεση της πάλης στα χέρια του. Καλούμαστε να αποκαλύψουμε τι βρίσκεται πίσω απ’ αυτές τις κινήσεις, να κινηθούμε κόντρα στα διλήμματα και τις εκλογικές αυταπάτες, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να μην εμπεδωθεί παραπέρα το κλίμα φασιστικοποίησης. Αλλά, καλούμαστε και να εντείνουμε την αντιπαράθεσή μας σε λογικές «ουράς» στο ΣΥΡΙΖΑ, να προβάλουμε ακόμη πιο αποφασιστικά την ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού, λαϊκού-εργατικού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
ΕΜΠΡΟΣ, ΛΑΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
ΕΜΠΡΟΣ, ΛΑΕ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ!


http://www.kkeml.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: