Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Δήλωση για το λεγόμενο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ.

Σε δήλωσή της για το λεγόμενο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το λεγόμενο επενδυτικό πακέτο, με δημιουργία ενός ταμείου που θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις, που παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ, επιδιώκει να  προσφέρει επιπλέον κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, με κρατική χρηματοδότηση, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Αυτή η χρηματοδότηση  θα προέλθει από την ακόμη μεγαλύτερης έκτασης λεηλασία του εργατικού λαϊκού εισοδήματος. Σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, στοιχισμένο στις επιταγές του κεφαλαίου, απαίτησε τη συνέχιση των "διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", να συνεχίσει δηλαδή να ματώνει ο εργαζόμενος λαός για να δημιουργηθεί "ελκυστικό περιβάλλον" για τα μονοπώλια, με πάμφθηνη εργατική δύναμη, χωρίς εργασιακά και κοινωνικά ασφαλιστικά  δικαιώματα. Στην ίδια ρότα της καπιταλιστικής διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση, αφού εκθείασε την "αναπτυξιακή" πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ,  διαμαρτυρήθηκε  γιατί τα χρήματα στους "υγιείς επιχειρηματίες" είναι λίγα, απαιτώντας περισσότερο "φρέσκο" χρήμα για κερδοφόρες επενδύσεις των μονοπωλίων.
Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές παραλλαγές διαχείρισης, θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερα βάσανα και δυστυχία για τους λαούς. Διέξοδος και ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι να βάλουν αυτοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Με ισχυρή κοινωνική συμμαχία που θα τους λυτρώσει από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: