Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Λέσχη φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη : Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία !

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη καταδικάζει την επίσκεψη που εξήγγειλαν ευρωβουλευτές της φασιστικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:


«Η παρουσία των ναζιστών - φασιστών στην Αυστραλία συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες μετανάστες. Οι υπερασπιστές του Χίτλερ, των Ες-Ες, των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα, οι υμνητές της χούντας είναι ανεπιθύμητοι στην Αυστραλία. Η Χρυσή Αυγή έχει διαπράξει εγκλήματα, έχει δολοφονήσει, είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού.
Προωθεί το ρατσισμό, την "ανωτερότητα της φυλής", τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
Εμείς οι Ελληνες μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει το ρατσισμό και τις διακρίσεις. Δεν ξεχνούμε τις ρατσιστικές επιθέσεις, τις απειλές και προκλήσεις που δέχτηκαν για δεκαετίες όλοι οι μετανάστες σε τούτη τη χώρα καθώς και σε άλλες χώρες όπως στην Αμερική, στον Καναδά, στη Γερμανία και αλλού. Τι σχέση μπορούν να έχουν οι Ελληνες μετανάστες με τις φασιστικές ορδές που δολοφονούν και χτυπούν μετανάστες, εργάτες συνδικαλιστές; Η παρουσία τους συνιστά προσβολή για κάθε μετανάστη στην Αυστραλία, για κάθε εργαζόμενο. Ενθαρρύνει φασιστικές ρατσιστικές ομάδες στην Αυστραλία να συγκροτηθούν και να αναλάβουν χτυπήματα και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε Ελληνες ή άλλους μετανάστες. Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αναμονή ή εφησυχασμός στο όνομα του ότι "η αυστραλιανή κυβέρνηση παίρνει μέτρα". Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον θρέφει αλλά ο ίδιος ο λαός απομονώνοντάς τον.
Καλούμε τις κοινότητες, τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς με αποφάσεις τους να μην επιτρέψουν στους φασίστες, στους ρατσιστές της Χρυσής Αυγής να πατήσουν το πόδι τους εδώ, να απομονώσουν και τους ντόπιους εκπροσώπους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: