Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Εγκληματική η δράση του Ισραήλ

Με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Με τη σημερινή μας επίσκεψη, στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για μια ακόμη φορά στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, να εκφράσουμε την καταδίκη της εγκληματικής δράσης του Ισραήλ που προχωρά αυτές τις μέρες σε νέα, ουσιαστικά, εγκλήματα πολέμου,

και βεβαίως να αναδείξουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, όπως δυστυχώς κάνουν μια σειρά κυβερνήσεις, όπως κάνουν διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που στην ουσία στρέφονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά το τετ α τετ που είχε σήμερα με τον Μαρουανεμίλ Τουμπασί.

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και μέσα στο λαϊκό κίνημα, με αγώνες, με δράσεις, ήδη 48 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους με ανακοίνωσή τους, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή θα κάνουμε παραπέρα παρεμβάσεις, ερωτήσεις, επερωτήσεις, συναντήσεις, σε μια κατεύθυνση να σταματήσει εδώ και τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, να πάψει η κατοχή, και βεβαίως να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο, πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος-μέλος του ΟΗΕ» πρόσθεσε.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ταυτόχρονα εκφράζουμε την αναγκαιότητα, εδώ και τώρα, να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση και να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και βεβαίως να ταχθεί το σύνολο του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που αυτήν τη στιγμή ματοκυλιέται από την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ».


«Η ουσία βρίσκεται στην ύπαρξη και συνέχιση αυτής της βάρβαρης κατοχής»

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής, εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση στις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, και για την επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα.

Επίσης μετέφερε προς τον κ. Κουτσούμπα τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, ενώ εξέφρασε και την εκτίμησή του για όλες
τις λαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί το ΚΚΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

«Το ζήτημα δεν σχετίζεται μόνο με την εκδήλωση της ισραηλινής επιθετικότητας και της βαρβαρότητας εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αλλά από την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και τη συνέχιση της κατοχής» ανέφερε ο κ. Τουμπασί.

«Η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στην ύπαρξη και συνέχιση αυτής της βάρβαρης κατοχής και θεωρούμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις και αυτά τα φαινόμενα αποτελούν εκδήλωση αυτής της ίδιας της κατοχής και της συνέχισής της» είπε ο κ. Τουμπασί, προσθέτοντας ότι «συμφωνούμε πως το Ισραήλ δεν αυτοαμύνεται τώρα, η εγκληματικότητα που εκδηλώνει δεν αποτελεί αυτοάμυνα, η δράση του Ισραήλ και η πρακτική του σκοπεύουν στη συντήρηση και διαιώνιση αυτής της βάρβαρης κατοχής».

«Αυτό το πράγμα έρχεται σε αντίθεση με όλες τις συμφωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή νομιμότητα» είπε ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής, προσθέτοντας: «Συμφωνούμε να μην ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, εκτιμάμε ιδιαίτερα την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για την καταδίκη αυτής της βαρβαρότητας και της κατοχής και των πρακτικών του Ισραήλ».

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής ζήτησε επίσης «να υποταχθεί το Ισραήλ στις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας» και να τερματιστεί η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αναδημοσίευση από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: