Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών [5/6/2014].

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη 5 του Ιούνη, με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.


Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠΑ, περιέγραψε τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι παραπληγικοί και βαριά κινητικά ανάπηροι στη χώρα μας, σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό κέντρο αποκατάστασης στο ΕΙΑΑ, στους Αγ. Αναργύρους ιδιαίτερα μετά τη διασύνδεσή του με το ΚΑΤ. Προβλήματα που αναγκάζουν την οικογένεια, ιδιαίτερα του νέου ανάπηρου, να πουλάει την περιουσία της για να μπει ο άνθρωπός της σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Η αντιπροσωπεία του συλλόγου έθεσε το ζήτημα του τεράστιου κόστους διαβίωσης για ένα βαριά ανάπηρο, την ίδια στιγμή που περικόπτονται φάρμακα, θεραπείες και υγειονομικό υλικό με αποτέλεσμα ο κινητικά ανάπηρος να βιώνει σήμερα δραματικές καταστάσεις.
Ακόμα οι συνδικαλιστές έθεσαν τα ζητήματα της ανεργίας που μαστίζει τον χώρο και το απαράδεκτο γεγονός ότι ακόμα και ο ειδικός νόμος για τις προσλήψεις των ΑΜΕΑ παραμένει ανενεργός για πολλά χρόνια.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των βαριά κινητικά αναπήρων και των παραπληγικών, για να επιλυθούν από την κυβέρνηση τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν σήμερα. Όπως αυτά που αφορούν στην πρόληψη της αναπηρίας, στην αποκατάσταση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ζητήματα που το ΚΚΕ ιεραρχεί, καθώς επίσης και τα ζητήματα της εξασφάλισης του δικαιώματος στη δουλειά και της πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον.
Ο ΓΓ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα αυτά είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται σήμερα, όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, που θα μπορούσε στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής και εξουσίας να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους παραπληγικούς και βαριά κινητικά ανάπηρους.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: