Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη



Μας δόθηκε για μια ακόμα φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Θα πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις, να φύγει ο στρατός κατοχής. Θα πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο με την πάλη του κυπριακού λαού.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μια Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς τοποτηρητές και επικυρίαρχους, χωρίς προστάτες, με τον λαό κυρίαρχο στη χώρα του, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να καθορίζουν ειρηνικά και αρμονικά τις ζωές τους, για την ευημερία του ίδιου του κυπριακού λαού, των λαών γενικότερα της περιοχής.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό:
Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα, εκφράσαμε και στον πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας τις ανησυχίες μας και τις επιφυλάξεις μας για όλες τις εξελίξεις και από αυτή την άποψη θα πρέπει να βρισκόμαστε και στην Ελλάδα σε ετοιμότητα, αλλά και ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί από κοντά όλες αυτές τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων. Έχουμε πείρα και από το παρελθόν. Άρα οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες, αυτές εκφράσαμε και θα πρέπει ακόμα πιο στενά να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
Σχόλιο για την υπόθεση Μπαλτάκου:
Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για μεγάλη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, που είχε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης έναν γνωστό αντικομμουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Από αυτή τη άποψη σωστά απομακρύνθηκε από αυτό το πόστο, αλλά πιστεύουμε πως θα πρέπει να βγούνε και συνολικά συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, πώς θρέφει μέσα στους κόλπους του τον ίδιο τον φασισμό, τον ίδιο το ναζισμό. Ο λαός μας θα πρέπει με την πάλη του να αντιμετωπίσει και τέτοια φαινόμενα, κυρίως όμως δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται. Θα πρέπει να βρίσκεται και σε ετοιμότητα για να μην περάσει αυτή η διαδικασία πόλωσης, αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν σχέση με την οικονομική, καπιταλιστική κρίση, με τις μεγάλες συνέπειες από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ,με νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν έρθει ήδη και θα συνεχίσουν να έρχονται το επόμενο διάστημα. Άρα πρέπει να οργανωθεί η κινητοποίηση, η λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα, η ισχυροποίηση εκείνων των δυνάμεων που σταθερά και με συνέπεια θα παλεύουν ενάντια σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Και αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται στο ΚΚΕ, σε όσους συμπορεύονται, συμπαρατάσσονται μπροστά και στις εκλογικές μάχες με το ΚΚΕ και από αυτή την άποψη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στις ερχόμενες εκλογές, θα είναι μια πραγματικά δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού.
 
Πηγή: K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: