Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Βενεζουέλα: Για στήριξη των αποσταθεροποιητικών σχεδίων κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Μαδούρο.

Μετά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια από ομάδες κρούσης της αντιδραστικής αντιπολίτευσης για δημιουργία εστιών βίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, να σταματήσει να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας και να στηρίζει τους ακραίους δήθεν διαδηλωτές.


Ο Μαδούρο κατήγγειλε τη δράση ανθρώπων της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, ωστόσο κάλεσε στη δημιουργία επιτροπής για να πραγματοποιηθεί διάλογος στο πιο υψηλό επίπεδο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ελίας Χάουα, κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι με τις δηλώσεις του περί «καταπίεσης και τρομοκράτησης των διαδηλωτών από την κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης, ενώ η αστυνομία εκκένωσε ορισμένες πλατείες και διέλυσε οδοφράγματα σε ορισμένες συνοικίες του Καράκας, επαναφέροντας την κυκλοφορία, ενώ από πυρά αγνώστων κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι ένας αστυνομικός. 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: