Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους, ενάντια στη φασιστικοποίηση και την καταστολή

Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου, Γ. Γκάουκ, μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί να ’ναι. Γίνεται την ίδια ώρα που οι τροϊκανοί απαιτούν νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα μνημόνια και θυσίες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους λαούς της Ευρώπης, όπου ο γερμανικός ιμπεριαλισμός μαζί με τους Αμερικάνους και τους δυτικούς συμμάχους τους επέβαλαν με πραξικοπηματικό τρόπο μια κυβέρνηση δυτικοθρεμένων  – νεοναζιστικών ανδρεικέλων στη Ουκρανία, οδηγώντας τη χώρα αυτή και το λαό της στη μέγγενη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής με το βασικό ανταγωνιστή τους, το ρωσικό ιμπεριαλισμό.

Γίνεται φανερό ότι με την επίσκεψή του αυτή ο εκφραστής του γερμανικού κεφαλαίου έρχεται να πιέσει για ευθυγράμμιση με τα σχέδιά του την ελληνική κυβέρνηση. Κυβέρνηση που εξαρτά την παραμονή της στην εξουσία από τις «πλάτες» και τη βοήθεια τόσο του Βερολίνου και της ΕΕ, αλλά και της άλλης όχθης του Ατλαντικού. Κυβέρνηση που εκπροσωπεί μια αστική τάξη έτοιμη να σύρει το λαό μας στις ιμπεριαλιστικές περιπέτειες που εξυφαίνονται και να συμβάλει στην επαναχάραξη των συνόρων και στο κομμάτιασμα λαών που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές, όπως έπραξε και με τη γειτονική Γιουγκοσλαβία πριν από χρόνια.
Αυτή η αστική τάξη δεν πρόκειται να αρνηθεί κανένα από τα νέα μέτρα που θα απαιτήσουν οι δανειστές-πάτρονές της, καθώς -με βάση τη λαϊκή οργή που συγκεντρώνει- η μόνη ελπίδα της να διατηρηθεί στην εξουσία είναι η υποταγή της στις ιμπεριαλιστικές εντολές.
Σε μια περίοδο όπου όλη η γειτονιά μας βρίσκεται σε αναβρασμό (Κύπρος, Τουρκία, Βαλκάνια, Αίγυπτος) ή και σε πόλεμο (Συρία) τέτοιου είδους επισκέψεις, όπως και ο παράλληλος ελλιμενισμός πλοίων του αμερικάνικου στόλου, μόνο καλό δεν προμηνύουν για το λαό μας, αλλά και για τους γειτονικούς λαούς.
Οι εργαζόμενοι συνδέουν πολύ καλά την αντιλαϊκή πολιτική και τη φρενήρη επίθεση που έχει εξαπολύσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και το ΔΝΤ και εντάσσουν τους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τα νέα μέτρα που έρχονται (όσο κι αν, για προεκλογικούς λόγους, επιχειρείται να μετατεθούν για μετά το Μάη) με την έξοδο από την ΕΕ αλλά και το διώξιμο του ΔΝΤ και της τρόικας.
Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας είναι βαθιά χαραγμένος στη συνείδηση του λαού μας, όπως και η σφαγή του συριακού λαού που εξελίσσεται δίπλα μας, γι’ αυτό και εναντιώνεται στις επισκέψεις των μακελάρηδων των λαών.
Το μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, που ολοένα και πιο συχνά χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αυτό ακριβώς καταγράφει. Τα αστικά επιτελεία γνωρίζουν ότι κανείς από αυτούς δεν είναι ευπρόσδεκτος και φοβούνται τη λαϊκή οργή. Γι’ αυτό και, μόνιμα πλέον, καταφεύγουν στην κρατική τρομοκρατία.
  • Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις, στην εξαθλίωση, στην ανεργία στρέφοντας τα πυρά τους όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους πραγματικούς υπεύθυνους, τους ιμπεριαλιστές.
  • Καλεί το λαό να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού και ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Όλοι την Πέμπτη 6 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Να ορθώσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο.
  • Να ανατρέψουμε τα μέτρα τους και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
  • Να μην αφήσουμε να ετοιμάσουν τους όρους για να γίνουν οι λαοί κρέας για τα κανόνια τους.
http://www.kkeml.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: