Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. 


Την επέμβαση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στη διαπάλη με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον γεωπολιτικό έλεγχο στην περιοχή, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης, με επιστολή τους προς την Catherine Asthon, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, στον José Manuel Barroso Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον Herman Van Rompuy Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στον Martin Schultz Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προεδρεύοντα εκ μέρους της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων της ΕΕ


Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν τα εξής:

«Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τις επεμβάσεις της ΕΕ - των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟικών συμμάχων τους στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στη διαπάλη με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για έλεγχό των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς, της ενέργειας αυτής της χώρας και γενικότερα την γεωπολιτική επιρροή, δημιουργώντας επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

ΕΕ και ΗΠΑ συνδέονται, στηρίζουν και ενισχύουν τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στην Ουκρανία, που πρωταγωνιστούν στην αντικομμουνιστική - αντισοσιαλιστική εκστρατεία, στις πολιτικές διώξεις, στις τρομοκρατικές απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού και των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας, στις προσπάθειες απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Οι ένοπλες ναζιστικές - φασιστικές - εγκληματικές ομάδες απόγονοι των SS, σύμμαχοι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σπέρνουν τον τρόμο στον ουκρανικό λαό και στους μειονοτικούς πληθυσμούς, βεβηλώνουν αντιφασιστικά και σοβιετικά Μνημεία, που συμβολίζουν τη θυσία εκατομμυρίων κομμουνιστών και αντιφασιστών που έπεσαν στις μάχες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου για τη συντριβή του ναζισμού – φασισμού.

Η επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχει την πλήρη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου με Κοινό Ψήφισμα που υπογράφτηκε και ψηφίστηκε στις 27.02.2014 από το Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους, Πράσινους, την Ομάδα Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, το οποίο κατήγγειλε και καταψήφισε το ΚΚΕ.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις διώξεις σε βάρος των μειονοτήτων της Ουκρανίας μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων Ομογενών. Ζητάμε από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση είτε μέσω της ΕΕ είτε μέσω του ΝΑΤΟ.

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κομμουνιστές, στο λαό της Ουκρανίας. Το μοναδικό συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να αποκρούσει αποφασιστικά την επέμβαση των ιμπεριαλιστών, να μη χύσει το αίμα του για ξένα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πάρει την τύχη στα χέρια του, υψώνοντας τη δική του σημαία της πάλης για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης στην Ουκρανία, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.»

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: