Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ωρωπός: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα διόδια.

Τον εμπαιγμό του λαού του Ωρωπού σε ότι αφορά τα διόδια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», στηλιτεύοντας τόσο την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τάσσεται υπέρ της παραχώρησης των δρόμων σε ιδιώτες όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει αναλογικά διόδια χωρίς να λέει κουβέντα για το γεγονός ότι οι εθνικοί δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωρωπού είναι η εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σαν άξιο προσωπικό του κεφαλαίου είναι υπέρ της παραχώρησης των δρόμων σε ιδιώτες.
Ζητάει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τους εργολάβους, ντόπιους και ξένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει "αναλογικά διόδια" και στο επίπεδο αυτό παρουσιάζεται ως άξιος συνεχιστής της πολιτικής της συγκυβέρνησης. Όλοι τους δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι οι εθνικοί δρόμοι έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό, ότι οι δρόμοι του ανήκουν.

Στο δήμο μας, οι χτεσινοί Πασοκονεοδημοκράτες, σήμερα Συριζαίοι ή "ανεξάρτητοι" αναπαράγουν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία: Ότι τα διόδια είναι μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει. Άλλοτε μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης (όπως και η κυβέρνηση), άλλοτε εμπαίζουν τον λαό της περιοχής οργανώνοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση είτε μικρότερου κόμιστρου είτε για να στείλουν τα διόδια στον Άγιο Στέφανο (έξω τα διόδια από τον Ωρωπό) είτε στα Οινόφυτα (έξω τα διόδια από την Αττική). Η συγκυβέρνηση πρόσφατα υπέγραψε τη νέα σύμβαση παραχώρησης. Στους βουλευτές της απευθύνεται η δημοτική αρχή με ανοιχτές επιστολές, ζητώντας να πάρουν θέση για το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν με το ξεπούλημα των εθνικών δρόμων. Οι του ΣΥΡΙΖΑ στήνουν "φόρουμ" και "κοινό μέτωπο" με τη δημοτική αρχή στα πλαίσια αυτά. Καλούν σε ενότητα με τον δήμαρχο της ΝΔ κ. Οικονομάκο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό πως "…όχι δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση την κατάργηση των διοδίων… Είναι ανάπτυξη… δίνουν θέσεις εργασίας…".

Να την χαίρονται την ενότητά τους. Όχι μόνο είναι απέναντί μας, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην παραχώρηση των εθνικών δρόμων σε εργολάβους. Όχι μόνο θα τους αποκαλύπτουμε στο λαό, αλλά ακόμα πιο αποφασιστικά θα δίνουμε το καλύτερό μας εαυτό για την οργάνωση του σε τροχιά σύγκρουσης με αυτή τη πολιτική, που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, κλείνει νοσοκομεία, παραδίδει δημόσιους δρόμους στο κεφάλαιο κ.ά. Απέναντι σε όλους, αρνούμαστε το ξεπούλημα των δρόμων στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι δρόμοι ανήκουν στον λαό».   


Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: