Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ :Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού είναι εγγύηση για το λαό.

 Τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.


Ο Γραμματέας της ΕΠ, Σάββας Βασιλειάδης, στην εισηγητική τοποθέτησή του σημείωσε πως για το ΚΚΕ ξεκινά τυπικά η προεκλογική καμπάνια, γιατί η ουσιαστική πολιτική επαφή των κομμουνιστών με το λαό δε σταμάτησε ποτέ, είναι συνεχής και δεν καθορίζεται από τις εκλογικές μάχες.

«Θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, μαζί με την προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, ενιαία», γιατί «ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τους Δήμους και τις Περιφέρειες», σημείωσε και κάλεσε το λαό της Κρήτης σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.
«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για το λαό, για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Οσο αδύνατο είναι το ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το λαό (...) Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σήμερα θα ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας αύριο. Θα φέρει πιο κοντά στο σήμερα την προοπτική της πραγματικής λαϊκής εξουσίας, όπου το ΚΚΕ θα δώσει το "παρών" του, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος», υπογράμμισε.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στέλιος Ορφανός, στην τοποθέτησή του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα άκουσα σε ραδιόφωνο την πρόταση, ενόψει της ρίψης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να παραιτηθούν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι. Εμείς δε θα παραιτηθούμε. Γνωρίζουμε πως κατεβάζουμε ψηφοδέλτια για να πιάσουμε "πόστα" στο σπίτι του αντίπαλου (...) ζητάμε την ψήφο των εργαζομένων σε ευρωεκλογές, Περιφέρειες και Δήμους ακριβώς για να αγωνιστούμε για τα λαϊκά προβλήματα που οξύνει με την πολιτική της μια βάρβαρη και ανελέητη εξουσία του κεφαλαίου σε όλη την Ευρώπη (...) Να παραιτηθούν αυτοί που είχαν και έχουν και καλλιεργούν αυταπάτες στο λαό για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των Περιφερειών και των Δήμων (...) Οι άλλες παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καλλιεργούν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες στο λαό ότι τάχα αν ξαναπάρουν την ψήφο θα τον σώσουν (...) Κέρδος για το λαό θα είναι μια πιο δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση παντού, μέσα στο σπίτι του κεφαλαίου, στην Ευρωβουλή, στα τοπικά κρατικά όργανα, μέσα στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Κέρδος για το λαό θα είναι μόνο η ψήφος στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης εστίασε στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων που πασχίζουν για την εξασφάλιση του δημαρχιακού θώκου και όχι για το πώς θα υπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα. Οπως σημείωσε, «αναφέρομαι σ' εκείνους που είτε το έχουν δηλώσει ήδη είτε όχι, οι οποίοι είναι γνωστά στελέχη των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, διαφόρων συνιστωσών και ομάδων που δρουν "εντός εκτός και επί τα αυτά", υπηρέτησαν και υπηρετούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα με τις μίζες, τη διαπλοκή, τις διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι εκείνοι που στήριξαν και στηρίζουν τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» ή επιδιώκουν την τροποποίησή του, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχονται το μονόδρομο της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας -είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια- των χαρατσιών, της φοροληστείας, της καταστροφής των αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγώντας το λαό στη φτώχεια και στην ένδεια».
Στον αντίποδα, όπως τόνισε, «το ΚΚΕ είναι εδώ. Δεν κρύφτηκε από κανέναν. Ούτε εγώ, ούτε κανένας από τους υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ. Εμείς δεν ντρεπόμαστε. Προειδοποιήσαμε, δεν επαναπαυτήκαμε, παλέψαμε και παλεύουμε κόντρα στη βαρβαρότητα (...) Η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τα 3,5 χρόνια στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια έδειξε δείγματα γραφής. Δε συμβιβάστηκε, δεν εξαγοράστηκε, αντιτάχθηκε σε κάθε τι που έθιγε το λαϊκό συμφέρον (...) Συγκροτούμε μάχιμο και ικανό ψηφοδέλτιο νίκης, με σύνθημά μας: Δείξαμε δείγματα γραφής, αγωνιστικότητας και ανατρεπτικής διάθεσης. Είμαστε δυνατοί. Με πρωταγωνιστή το λαό, φέρνουμε τα πάνω - κάτω, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, από την Ευρωβουλή μέχρι τις Περιφέρειες και τους Δήμους».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: