Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για την παρέμβαση της ΓΑΔΑ στα σχολεία.

 Ερώτηση προς τους υπ. Παιδείας και Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου προκειμένου να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:


«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.


Όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απέστειλε κείμενο στις 6-2-2014 που καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να καταγράψουν προβλήματα και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα των σχολείων αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το κείμενο αυτό που ήδη μπήκε σε εφαρμογή, από τη Δευτέρα 10-2-2014 θα εντείνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διώξεις μαθητών – γονιών και εκπαιδευτικών που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο σχολείου. Ήδη, έχουμε δεκάδες κρούσματα σε όλη τη χώρα όπου ανήλικοι μαθητές σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις (π.χ. Κερατσίνι) και άλλες φορές καταδικάζονται με αυτόφωρη διαδικασία χωρίς καν παρουσία συνηγόρου και χωρίς δικαίωμα έφεσης (π.χ. Λαμία).

Τα μαθητοδικεία και το δόγμα "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ", η λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία αλλά και παλιότεροι θεσμοί όπως ο αστυνομικός της γειτονιάς, και τα Συμβούλια παραβατικότητας στους Δήμους επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας ότι πρόκειται για μεθοδευμένες κινήσεις επιβολής και υποταγής όσων σήμερα αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ, να χτυπηθεί το οργανωμένο κίνημα της νεολαίας, γονιών, εργαζομένων. Τα προβλήματα που έχουν σήμερα τα σχολεία είναι πολλά και οφείλονται σε κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι είδους αρμοδιότητα έχουν στα σχολεία τα Αστυνομικά Τμήματα και τι θα κάνει η κυβέρνηση για την ανάκληση αυτού του απαράδεκτου έγγραφου;

Αν εντοπίζονται ζητήματα φύλαξης των σχολικών χώρων, που βεβαίως οξύνονται με την κρίση και την εφαρμοζόμενη πολιτική, τότε τι θα γίνει με τους σχολικούς φύλακες που είναι ήδη εκτός σχολείων, σε διαθεσιμότητα και σε ένα μηνά θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης;

Αν για τους ίδιους λόγους εντοπίζονται προβλήματα παραβατικότητας στα σχολεία, τότε γιατί υπονομεύονται οι πλέον παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας του σχολείου, όπως συγχωνεύσεις, πολυάριθμα τμήματα, απολύσεις εκπαιδευτικών, περιστασιακή στελέχωση με ειδικό προσωπικό και τι θα κάνει η Κυβέρνηση για αυτό;».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: