Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Θανάσης Παφίλης : Με ισχυρό ΚΚΕ, να γίνει βήμα για την αποφασιστική αντεπίθεση !

 Σύσκεψη γιατρών πραγματοποίησε μπροστά στις εκλογές η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ


Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας που ξεδιπλώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στους δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ πραγματοποίησε την Τετάρτη σύσκεψη με τη συμμετοχή γιατρών από το Λεκανοπέδιο.
Ο κεντρικός ομιλητής Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, παίρνοντας το λόγο ανέδειξε τον ενιαίο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης του Μάη.
Οπως είπε «στις εκλογές όλα τα κόμματα παίρνουν θέση για το χαρακτήρα και το μέλλον της ΕΕ, τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, την εξέλιξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και ζητήματα κεντρικής και τοπικής διοίκησης, ενώ αντικειμενικά θα μπει στη συζήτηση η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης».

Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του πηγαίνοντας στην κάλπη

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι θυμίζει τον παλιό δικομματικό καυγά, όπου δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα, αναδεικνύονταν σε κύρια. «Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικίνδυνη» τόνισε, «καθώς προσπαθούν εκτός των άλλων να αιχμαλωτίσουν το λαό στη λογική του ευρωμονόδρομου: Από τη μία η κινδυνολογία της ΝΔ για έξοδο και από την άλλη οι παραισθήσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για διαχείριση και διόρθωση της ΕΕ από μέσα».
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, τόνισε ο Θ. Παφίλης, υπογραμμίζοντας ότι κεντρικό θέμα με βάση το οποίο πρέπει να κριθούν όλα τα κόμματα είναι η στάση τους απέναντι στην κρίση: «Αν δεν απαντηθεί τι κρίση είναι και ποιες οι αιτίες της, είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί η πολιτική πρόταση και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ», σημείωσε. Αναδεικνύοντας τη στάση όλων των άλλων κομμάτων από την εμφάνιση της καπιταλιστικής κρίσης, υπενθύμισε ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα άλλα υιοθέτησε διάφορους χαρακτηρισμούς, όπως καζινοκαπιταλισμός, χρηματοπιστωτική κρίση, ότι φταίνε οι κλέφτες ή τα λαμόγια για να κρύψει την ουσία και να σπείρει τις αυταπάτες διαχείρισης του καπιταλισμού».
«Ομως ο λαός πρέπει να προβληματιστεί για το γιατί η κρίση αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει το σύνολο των καπιταλιστικών χωρών», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που από το 1997 ακόμα είχε προειδοποιήσει για την καπιταλιστική κρίση, όταν όλοι οι άλλοι έβλεπαν την ανάπτυξη και τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Συνειδητή εξαπάτηση του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση με τα μονοπώλια στην εξουσία. Το σύστημα για να ξεπεράσει την κρίση του αντικειμενικά θα καταστρέψει παραγωγικές δυνάμεις, θα μειώσει την τιμή της εργατικής δύναμης, θα συρρικνώσει το δημόσιο τομέα προκειμένου να βρουν διέξοδο προς επενδύσεις λιμνάζοντα κεφάλαια». Αυτή τη δουλειά κάνει το μνημόνιο, σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «όποιος και να αναλάβει την κυβέρνηση με αυτή την οικονομική βάση θα είναι υποχρεωμένος να κινηθεί σε αυτό το έδαφος».
«Ομως ο λαός», σημείωσε, «πρέπει να βγάλει συμπέρασμα και από τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τις μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στάση του απέναντι στην εκλογή Ολάντ και το νέο άνεμο που θα έπνεε στη Γαλλία, μέχρι την αποθέωση της πολιτικής Ομπάμα, αποσιωπώντας την άθλια κατάσταση που βιώνει ο λαός και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Σήμερα ανακαλύπτει ότι η ΕΕ έχει απαρνηθεί τις αρχές της, σαν να μην ήταν πάντα και από τη φύση της αντιδραστική ένωση του κεφαλαίου. Το ίδιο με τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων που έγινε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και μάλιστα με εκτίμηση ότι το "επαχθές χρέος" δεν υπερβαίνει το 5%».
Αναδεικνύοντας τον επιζήμιο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ για το λαϊκό κίνημα, υπογράμμισε ότι «με το ξέσπασμα της κρίσης και ενώ ένας κόσμος έστω αχνά άρχισε να αμφισβητεί την κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ως σωσίβιο του συστήματος να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του καπιταλισμού. Αυτό φάνηκε και με την εκτίναξη των ποσοστών του και τις αντίστοιχες απώλειες του Κομμουνιστικού Κόμματος: Εκφράστηκε οπισθοχώρηση στην πάλη του λαού. Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από το λαό είναι: Τι προσέφερε στην εργατική λαϊκή πάλη η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές; Τι κατάφερε να ανακόψει από την αντιλαϊκή επίθεση;».
Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε επίσης ότι «η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ιδιαίτερα όταν τοποθετείται στις διεθνείς συναντήσεις, όταν δίνει εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, προσπαθώντας να πείσει ότι είναι άξιος διαχειριστής για λογαριασμό των καπιταλιστών. Η ανατροπή που υπόσχεται, όταν απευθύνεται σε επιχειρηματίες και επιμελητήρια σε διεθνές επίπεδο, γίνεται ανοιχτό κάλεσμα στην "υγιή επιχειρηματικότητα" με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα για επενδύσεις, άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ που υπονομεύουν την αγορά κ.λπ., τίποτα διαφορετικό δηλαδή από ό,τι προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος».
Κανένα καινούριο στοιχείο δε φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας: «Είναι δοκιμασμένος στην ενσωμάτωση, έχει απορροφήσει ό,τι χειρότερο έφυγε από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην Τοπική Διοίκηση, έχει δώσει εξετάσεις στη στήριξη της αντεργατικής πολιτικής με πάμπολλα παραδείγματα».

Ισχυρό ΚΚΕ, εγγύηση για δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση

Αναφερόμενος στο κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό για τη στήριξή του, επισήμανε ότι «αυτό που απαιτείται σήμερα με οποιαδήποτε κυβέρνηση, είναι μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Μαχητικά να αντιπαλεύει τα μέτρα, να διασώσει κατακτήσεις ακόμα και να αποσπάσει ό,τι μπορεί». Πρόσθεσε πως «η κατάσταση του λαού και του κινήματος, θα ήταν πολύ διαφορετική αν το ΚΚΕ ήταν πιο δυνατό παντού. Επομένως η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει θάρρος στο λαό, να γίνει ένα ακόμα βήμα στη συγκέντρωση δυνάμεων για την αποφασιστική αντεπίθεση. Αλλωστε η πολιτική πρόταση που θέτει το ΚΚΕ και συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση και λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να τους φοβίσει. Το λαό τον συμφέρει μετεκλογικά ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ και γι' αυτό είναι κρίσιμο να το ενισχύσει με την ψήφο του».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: