Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Τρομο»-αποπροσανατολισμός.Από την στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του σημερινού Ριζοσπάστη.

«Τρομο»-αποπροσανατολισμός


Συστηματικά αστικές πολιτικές δυνάμεις, αστοί αναλυτές και συγκροτήματα αστικών μέσων ενημέρωσης, βάζουν το λιθαράκι τους για να χτίσουν ένα τείχος αποπροσανατολισμού και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν το λαό.
Σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης τι είναι αυτό που κυριαρχεί;
Η αποπροσανατολιστική κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει: Το ποιος «υιοθετεί» τρομοκράτες και το ποιος «τούς άφησε ελεύθερους», αντιπαραθέσεις για το ποιος πιστεύει στο Θεό, οι αλληλοκατηγορίες για «ακραίους», «τρομοκράτες» και «χουντικούς» κ.λπ. Σαν κάποιοι να θέλουν να σπρώξουν κάτω απ' το χαλί όλες τις πτυχές που αναδεικνύουν το κοινό στρατηγικό πλαίσιο ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση...
Αν δει κάποιος το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης μέσα στους κόλπους του κεφαλαίου, όπως αυτή εκφράζεται από τις αντιπαραθέσεις στο ίδιο το εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ανάμεσα στην ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, θα διαπιστώσει πως τα μείγματα διαχείρισης που ευαγγελίζονται τα δύο κόμματα, στην ουσία υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Τη στήριξη της εξόδου από την κρίση μέσω της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε αυτήν τη χρονική συγκυρία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση, να ξεσκεπάζονται στα μάτια του λαού.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας δεν έχει σημαντικές πλευρές και διαστάσεις που αφορούν συνολικά τους εργαζόμενους, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που δημιουργούνται σε καλοπροαίρετους εργαζόμενους για τον ποιον υπηρετεί και ποιος προκαλεί την συζήτηση για «αναβίωση της τρομοκρατίας» τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως προβοκάτορες-τρομοκράτες έχουν σχέση ή αξιοποιούνται από μηχανισμούς και υπηρεσίες, ελληνικές και ξένες. Και πως αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που δήθεν επικαλούνται, δηλαδή με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού, με τους αγώνες του, με την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Είναι γεγονός πως χρησιμοποιούν το χαρτί της προβοκατόρικης δράσης τέτοιων οργανώσεων για να αφοπλίσουν το ίδιο το κίνημα και την οργάνωσή του. Να συκοφαντήσουν τη λαϊκή πάλη. Να παραλύσουν εργατικές λαϊκές δυνάμεις για να μη σηκώσουν κεφάλι απέναντι στον εχθρό, που είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Το ΚΚΕ συνεχίζει να συζητά να δρα και να βρίσκεται καθημερινά εκεί που η εργατική τάξη παλεύει να επιβιώσει. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και τις πολιτικές διαχείρισής της. Αποκαλύπτει τα σχέδια αποπροσανατολισμού και στέκεται δίπλα στις λαϊκές οικογένειες που βιώνουν τις δραματικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Δείχνει τον πραγματικό δρόμο για να υπάρξει απάντηση από τον ίδιο το λαό με όρους μαζικής δράσης στα καθημερινά οξυμένα προβλήματα. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και επαγρύπνηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: