Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Η 8η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

Για την 8η Συνδιάσκεψή του οδεύει πλέον το ΚΚΕ(μ-λ) η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16, 17 και 18 Γενάρη. Ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά και ολοκληρώνονται οι εσωτερικές συζητήσεις και πλέον η οργάνωση προχωρά σε ανοικτές εκδηλώσεις καλώντας τον κόσμο που το ακολουθεί ή το παρακολουθεί και όποιον άλλο ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στην χώρα, στο διεθνή χώρο, στην αριστερά και στο κίνημα, ανεξάρτητα από το αν ανήκει σε κάποιο άλλο χώρο ή όχι, να πάρει μέρος με ένα ουσιαστικό τρόπο. Άλλωστε το ΚΚΕ(μ-λ) πάντα επιδιώκει στις συγκεντρώσεις, τοπικές ή κεντρικές, να συμμετέχουν ουσιαστικά και με το λόγο τους όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τα κείμενα της Συνδιάσκεψης υπάρχουν ολόκληρα στην ιστοσελίδα του, όπου ήδη έχουν δημοσιευτεί και τα πρώτα κείμενα του διαλόγου. Εδώ τα κείμενα που εισηγείται το Κ.Ο του ΚΚΕ(μ-λ)  8η Συνδιάσκεψη – Κείμενα , τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε ή και να τα κατεβάσετε με την μορφή pdf, το βιβλίο με τις Θέσεις κυκλοφορεί ναι μεν δωρεάν αλλά μια οικονομική ενίσχυση θα ήταν ευπρόσδεκτη!  Εδώ υπάρχουν τα πρώτα κείμενα του διαλόγου: 8η Συνδιάσκεψη – Διάλογος. Στη Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί από χθες το Σάββατο δημοσιεύεται και το τελευταίο κείμενο - εισήγηση με τίτλο Θέσεις για τη διεθνή και εσωτερική κατάσταση. Τα γεγονότα από την τελευταία Συνδιάσκεψη πολλά, η εμπειρία τεράστια και τα καθήκοντα για μια κομμουνιστική οργάνωση ακόμη πιο μεγάλα!
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του (http://www.kkeml.gr/):


Μια σημαντική πλευρά που σχετίζεται με την 8η Συνδιάσκεψή μας και που συμβάλλει στην πετυχημένη πραγματοποίησή της είναι η διάδοση των θέσεων σ’ όσους γίνεται περισσότερους αγωνιστές. Αυτό δεν αποτελεί πρωταρχικά και κύρια μια τυπική υποχρέωση αλλά ένα ουσιαστικό καθήκον για το σύνολο της οργάνωσης, των στελεχών και των μελών της.
Είναι τέτοια η πραγματικότητα της βάρβαρης και οξυμένης επίθεσης του συστήματος ενάντια και στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα-κατακτήσεις της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων, της νεολαίας που κάνει περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διεύρυνση και την προώθηση στην πράξη του περιεχομένου, των δικαιωμάτων, των κατευθύνσεων, των στόχων ή των μορφών πάλης από την πλευρά του λαού, για την αντίσταση σ’ αυτή την επίθεση και την οικοδόμηση όρων για την ανατροπή του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Για τα ζητήματα αυτά και ως συνέχεια των προηγούμενων προσπαθειών μας, η 8η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) καταθέτει προτάσεις προς το κίνημα για την ανασυγκρότησή του, επιχειρεί να συνολικοποιήσει την πείρα που έχει συσσωρευτεί και να κάνει στο μέτρο του δυνατού τα απαραίτητα προχωρήματα που απαιτούν οι συνθήκες.
Όλα αυτά δεν αποτελούν ένα κλειστό κύκλωμα που αφορά τους «μυημένους». Όλα αυτά, θέσεις, απόψεις, προτάσεις, εκτιμήσεις, είναι ανάγκη να τα συζητήσουμε και να τα επεξεργαστούμε μ’ ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που κινείται δίπλα και κοντά μας. Η υπόθεσή μας είναι και υπόθεσή του. Είναι υπόθεση του λαού σε τελική ανάλυση, και μ’ αυτό το πνεύμα πρέπει να ανοίξουμε, να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τους διαύλους επικοινωνίας με τον όχι ευκαταφρόνητο κύκλο των συναγωνιστών μας.
Σ’ αυτή τη διαδικασία πολλά έχουμε να δώσουμε και να πάρουμε, έχοντας ως σταθερό στόχο την υπηρέτηση της εργατικής και λαϊκής υπόθεσης.
Μ’ αυτό το πνεύμα και σ’ αυτό το πλαίσιο, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνουν συσκέψεις και συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στη Θεσσαλονίκη ήδη διοργανώθηκε μια την Πέμπτη (11/12) στους Αμπελόκηπους και σήμερα Σάββατο (13/12) διοργανώνεται στη Τούμπα.
Την Τετάρτη 17/12 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις Συκιές.
Την Πέμπτη 18/12 στο Στέκι Σφεντόνα από τη σπουδάζουσα του ΚΚΕ(μ-λ) στις 7:00 μ.μ.
Στις 19/12 θα γίνει συζήτηση για τις θέσεις με εργαζόμενους από διάφορους εργατικούς χώρους ενώ την Κυριακή 21/12 εκ νέου συζήτηση στην Τούμπα.
Με τον καινούριο χρόνο, στις 4/1/2015, η οργάνωση θα συζητήσει τις θέσεις της με μαθητές.
Σε Αθήνα και Πειραιά θα γίνουν:
Την Κυριακή 14/12 στο Χαλάνδρι στις 11:00 π.μ. στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2, Πλατεία Χαλανδρίου)
Την Δευτέρα 15/12 στους Αγίους Αναργύρους στις 6:30 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο του Πευκώνα στη πλατεία των Αγίων Αναργύρων.
Την Τρίτη 16/12 στα Ταμπούρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης, Μικράς Ασίας 24 και Παπαναστασίου στις 7:00 μ.μ.
Την Τετάρτη 17/12 στον Υμηττό στο Δημαρχείο στη πλατεία Ηρώων στις 6:30 μ.μ.
Στη Σάμο τη Κυριακή 11/1/15 στις 6:00 μ.μ. στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα, στο Καρλόβασι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: