Σε πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση, που διοργάνωσαν οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης καιΥπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ σε κέντρο της πόλης, μίλησε σήμερα το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ανάμεσα σε άλλα:
«Σήμερα, τώρα αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, είναι κρίσιμο ζήτημα, ο λαός και η νεολαία όχι μόνο να μην εγκλωβιστούν σ' αυτή την σικέ αντιπαράθεση, αλλά και να μην υποταχτούν στα -ξένα προς τα δικά τους- συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων.

Γιατί είναι εντελώς ξένα προς τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, εάν "κουρευτεί" όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν "επιμηκυνθεί" όπως λέει η ΝΔ το χρέος, εάν ακολουθηθεί "επεκτατική" πολιτική, ή αν ακολουθηθεί πιο "περιοριστική" πολιτική που λένε οι μεν και οι δε.
Τέτοιες διαφορές όμως έχει και το ΔΝΤ με την ΕΚΤ, η Γαλλία με την Γερμανία, ο ένας μονοπωλιακός όμιλος με τον άλλον, συνεπώς είναι φυσικό και το πολιτικό τους προσωπικό στα κόμματα, να εκφράζει την μια ή την άλλη εκδοχή διαχείρισης για τα συμφέροντα της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας.
Η επιλογή της μιας ή της άλλης όμως εκδοχής, του πόλου με πυρήνα τη ΝΔ και του πόλου με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν κανονικά στο δρόμο που επιβάλει η ΕΕ, η Ευρωζώνη, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι οργανισμοί τους και οι τραπεζίτες τους, που για το λαό σημαίνει:
- Ότι τα μνημονιακά μέτρα θα μείνουν ως έχουν, οι εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι, που ποδοπάτησαν εργασιακά πολιτικά κοινωνικά δικαιώματα, θα εξακολουθούν να ισχύουν με όποιον κι αν κρατάει το τιμόνι της κυβέρνησης, ότι το μειωμένο εισόδημα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, οι μεταρρυθμίσεις σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, σε όλους τους τομείς θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ.
- Ότι και νέα μέτρα θα παρθούν στην κοινωνική ασφάλιση, στον περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος για διεκδίκηση, σε λαϊκές ελευθερίες, με αλλαγές επώδυνες για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, με φορολογικά βάρη και νέο ξεζούμισμα.
Γι' αυτό και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν πλέον τσιμουδιά για την περιβόητη ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων από την 6χρονη κρίση. Γι' αυτό ακόμα και κάποια ψίχουλα που έταξαν από την Θεσσαλονίκη, όπως παλιότερα από τα Ζάππεια, τα παίρνουν πίσω, τα κουτσουρεύουν, δεν μιλάνε για την επαναφορά της 14ηςσύνταξης, του 14ουμισθού, που είναι το δώρο των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός και δεν μπορούμε τώρα να τα απαριθμήσουμε όλα.
Φίλοι και φίλες
Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο που είναι αναγκαίος για να ανασυνταχτεί το κίνημα, στην κατεύθυνση όχι απλά και μόνο να σώσει ό,τι μπορεί, αλλά και να έχει και κατακτήσεις, να ξανακερδίσει δικαιώματα που του ανήκουν, μέχρι και να ανατρέψει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική, και όσους υπηρετούν την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και που έχει όλη την ευθύνη για το χάλι που βρίσκεται ο λαός σήμερα, να επιβάλλει δηλαδή ριζικές αλλαγές προς όφελός του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μεγάλων κοινωνικών αναγκών του.
Η εκλογή ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα. Ο νέος ΠτΔ είτε θα εκλεγεί στις 29 Δεκέμβρη με 180, που με τίποτα δεν το βλέπουμε να συμβαίνει έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί σήμερα, οπότε θα πάμε σε εκλογές, πιθανόν την 1η του Φλεβάρη, και θα εκλεγεί δηλαδή μετά τις εκλογές με 151, γιατί τόσες χρειάζονται μετά τις εκλογές.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν λύνεται τίποτε για το λαό, αφού πρόκειται για ένα θεσμό που υλοποιεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και βάζει την τζίφρα του σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Γι' αυτό άλλωστε και το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν τους για πρόεδρο, είτε είναι ο Δήμας, είτε άλλος, δεν αφορά το πρόσωπο.
Το ζήτημα είναι τι επιλογές πρέπει να κάνει ο λαός μας σε ερχόμενες εκλογές.
Να σκεφτεί γιατί όλοι τους, είτε στη συγκυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, ψάχνουν για σπόνσορες, για υποστηρικτές, μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Βέβαια, η ΝΔ δεν χρειάζεται να δώσει συστατικές επιστολές στα επιτελεία της αστικής τάξης για να την γνωρίσουν και να την εγκρίνουν. Έχει πασίγνωστο το αντιλαϊκό της βιογραφικό, που μόνο στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης είναι αρκετά πλούσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, δεν έχει τέτοιο βιογραφικό γι' αυτό μαζεύει συστατικές επιστολές ανά τον κόσμο από επιτελεία των καπιταλιστών, γι' αυτό αξιοποιεί τις νέες γνωριμίες του ανά την υφήλιο.
Από το Τέξας μέχρι την ευρωπαϊκή λέσχη Μπίλντενμπεργκ στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, από τον Ντράγκι μέχρι τον Άσμουνσεν, από τον ΣΕΒ μέχρι την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, κατάφερε όχι απλά να έχει τους ίδιους συνομιλητές με τη ΝΔ, αλλά και να ανταλλάσει γνώμες για το πώς θα υπηρετήσει το σύστημα στην Ελλάδα και με το κεφάλαιο χορτάτο και το λαό στη γωνία.
Γιατί βιογραφικό διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει, έχει κάνει όμως το κουμάντο του δυο χρόνια στην αναμονή, έχει κάνει το κουμάντο του με τη στάση του στο κίνημα, που κάνει ό,τι μπορεί για να το παροπλίσει, να μην σηκώσει κεφάλι.
Όποιος λοιπόν ψάχνει για ανοχή στην κυβέρνησή του μετεκλογικά και των μέτρων που αυτή θα πάρει, προφανώς ήδη έχει λερωμένη τη φωλιά του. Γι' αυτό η μόνη λύση είναι την επόμενη μέρα από τις εκλογές, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο δυνατό».