Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ελέγχους του ΣΔΟΕ σε κατοικίες

Σε σχόλιο του σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ελέγχους του ΣΔΟΕ σε κατοικίες, το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Μόνιμα χαράτσια και άγρια φοροεπιδρομή για το λαό από τη μία, ακόμα και με ελέγχους του ΣΔΟΕ σε σπίτια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους από την άλλη, επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που γι’ αυτό ακριβώς είναι και αντιδημοκρατική».

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στα σπίτια
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί -λόγω της σπουδαιότητας του θέματος- για τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, (ΝΣΚ) σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει: «Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί».
 Υπενθυμίζεται ότι το ΝΣΚ αποφάνθηκε ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα η είσοδος φορολογικών οργάνων στην κατοικία «για φορολογικούς ελέγχους και έρευνες που αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων».
 Εν τω μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου  δήλωσε ότι «η κατοικία του καθενός είναι άσυλο και η έρευνα σε αυτή γίνεται πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας».  
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: