Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

ΤΕ Ξάνθης ΚΚΕ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό και τους κομμουνιστές της Ουκρανίας σήμερα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας και στους κομμουνιστές της Ουκρανίας πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 30 Ιούλη στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του Ευμοίρου, η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνεται:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Ουκρανικού Κοινοβουλίου να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του.

Η απόφαση αυτή, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ' ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα Ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι - χέρι με τον εθνικισμό και αντικομμουνισμό.
Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!»

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: