Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ένα κείμενο του Red Star για τη σφαγή στη Γάζα.






Διαβάζω τη παρακάτω είδηση από τον 902.gr :

"Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Το νέο έγκλημα πολέμου έγινε στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ που προσφέρει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 50."
Παρακολούθησα αργότερα στο BBC News το δελτίο ειδήσεων στις 2 το μεσημέρι.Ανάμεσα στους νεκρούς είπαν πως είναι και ένας φρουρός των Ηνωμένων Εθνών.Στο επιτόπιο ρεπορτάζ του καναλιού στο σχολειό μια απίστευτη εικόνα  καταστροφής. Παντού αίμα αθώων παιδιών και των οικογενειών τους.

17 φορές τα Ηνωμένα Έθνη είχαν επισημάνει στον Ισραηλινό στρατό ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι καταφύγιο αμάχων υπό την προστασία του ΟΗΕ.Είχαν ξεκαθαρίσει πως ΔΕΝ υπάρχουν όπλα ή ρουκέτες, ούτε Παλαιστίνιοι μαχητές. Η 17η φορά ήταν λίγες ώρες πριν την επίθεση.Και όμως το Ισραήλ προχώρησε στην επίθεση.Στο δελτίο η Αγγλίδα δημοσιογράφος προσπαθούσε, μιλώντας με μια εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ, να καταλάβει γιατί έγινε αυτή η επίθεση.Mε απίστευτη ψυχρότητα ,σαν ρομπότ η Ισραηλινή επαναλάμβανε πως η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά ως ασπίδα για να κατηγορεί το Ισραήλ.

Επέμενε η δημοσιογράφος, ότι το σχολείο ήταν καταφύγιο των Ηνωμένων Εθνών και δεν υπήρχαν όπλα.Και τόνισε πως είχε προειδοποιηθεί το Ισράηλ να μη θεωρηθεί στόχος του Ισραηλινού στρατού.
Η καλοβαμμένη Ισραηλινή το χαβά της.Σκοτώνουν τα παιδιά του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι ! Παραπονέθηκε δηλαδή η "κυρία" ότι τα μόνα θύματα είναι οι πολίτες του Ισραήλ  , ενώ προφανώς για τους χιλιάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στη Γάζα δε θα έπρεπε να νοιαζόμαστε γιατί είναι τρομοκράτες ή παιδιά τρομοκρατών !

Στη συνέχεια η Αγγλίδα παρουσιάστρια ,μίλησε μ' έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού του Ισραήλ ο οποίος ήταν εξίσου προκλητικός με την προηγούμενη Ισραηλινή.

Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω , λέγοντας πως η Χαμάς ρίχνει ρουκέτες σε σχολεία και νοσοκομεία στη Γάζα καταλάθος μερικές φορές ! 

Η απόλυτη παράνοια από τους Ισραηλινούς δολοφόνους.Το BBC βέβαια στο αμέσως επόμενο ρεπορτάζ έδειξε το θρήνο των Ισραηλινών για τους νεκρούς στρατιώτες του και στη συνέχεια ακόμα ένα ρεπορτάζ σε ένα από τα περίφημα τούνελ που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για τις ανάγκες του απελευθερωτικού τους αγώνα.

1.262 νεκροί από τή μια μεριά της Γάζας.7.000 τραυματίες.Και από την άλλη του Ισραήλ το 1/100.Για κάθε Ισραηλινό νεκρό 100  Παλαιστίνιοι.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.Ο στρατός κατοχής έχει ξεκινήσει γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: