Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες σταματούν τις πτήσεις στο Ισραήλ,λόγω φόβων για επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Σταματούν τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ πολλές αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, αρχικά για τις επόμενες 24 ώρες.
Η Ομοσπονδιακή Ένωση Αεροπλοΐας (FAA) αποφάσισε αναστολή των πτήσεων προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, τη σημαντικότερη πύλη επικοινωνίας του Ισραήλ με τον υπόλοιπο κόσμο, εξαιτίας του φόβου για θύματα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες στο ισραηλινό αεροδρόμιο.

Μάλιστα, η Delta Airlines κάλεσε πτήση της προς Ισραήλ, που ήδη βρισκόταν στο Παρίσι, να επιστρέψει μετά το περιστατικό με τη ρουκέτα. Ακολούθησαν οι American Airlines, Korean Airlines, US Airways και η United.
Παράλληλα, πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για το Τελ Αβίβ, για λόγους ασφαλείας, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών εταιρειών.
Αναστολή πτήσεων μέχρι νεοτέρας αποφάσισαν και οι αεροπορικές AirFrance, Lufthansa και KLM καθώς και η βελγική Brussels Airlines. Από τη Φρανκφούρτη, έγινε γνωστό ότι η Lufthansa, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, διακόπτει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για 36 ώρες. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επίσης τις θυγατρικές της, την Germanwings, την αυστριακή Austrian Airlines και την ελβετική Swiss.   
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ, οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς και από το Τελ Αβίβ την Τετάρτη και "ενδέχεται να γίνουν αύριο διευθετήσεις για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων και ενημέρωση των επιβατών". 
Όπως σχολιάζει δημοσιογράφος της Χααρέτζ, η απόφαση αυτή πλήττει "τον τουρισμό και είναι τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα για το Ισραήλ που ενισχύει την αίσθηση της απομόνωσης των λαών".  

Πηγή : news.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: