Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Και ιδιωτικές εταιρείες στον χορό της φύλαξης των «Κέντρων κράτησης μεταναστών» !

 Εκτός απ’ το αστικό κράτος και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, και ιδιωτικές εταιρείες πρόκειται να συμμετάσχουν στη φύλαξη των «Κέντρων κράτησης μεταναστών» στη χώρα μας.


Έτσι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «EU Observer», η πολυεθνική βρετανική εταιρεία Group 4 Securicor (G4S) πρόκειται να συμμετάσχει σε διαγωνισμό μαζί με άλλες για τη φύλαξη των κέντρων κράτησης στη Δράμα, την Ορεστιάδα και την Κόρινθο.
Η G4S δραστηριοποιείται σε 125 χώρες, διαθέτει όπως αναφέρεται εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης, συναγερμού αλλά και «αντίδρασης», περιπολικά και εκπαιδευμένο προσωπικό , ενώ αναλαμβάνει και την παρακολούθηση κρατουμένων στο σπίτι τους, με το λεγόμενο «βραχιολάκι». Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί απλά και μόνο μια ακόμα επιδίωξη κερδοφορίας αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης και σκλήρυνσης της καταστολής, απέναντι στους μετανάστες σήμερα και – γιατί όχι – και συνολικότερα αύριο. Αποτελώντας ταυτόχρονα μια συνδρομή του ιμπεριαλισμού προς τους μηχανισμούς του κράτους.
Στο «ιστορικό» της, η G4S έχει να επιδείξει πλούσια δράση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και συνεργασία με τις ισραηλινές σιωνιστικές αρχές. Παρέχει εξοπλισμό και συστήματα ασφαλείας για φυλακές του Ισραήλ (Κετζιότ, Μεκίντο) όπου κρατούνται και βασανίζονται Παλαιστίνιοι αγωνιστές, αλλά και σε φυλακές της Δυτικής Όχθης και σε κέντρα κράτησης που βρίσκονται επίσης φυλακισμένοι αγωνιστές, ή ακόμα και παιδιά σε απομόνωση, όπως στη φυλακή Αλ Τζαλάμε.
Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται συστήματα ασφαλείας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, συνδράμοντας στο δολοφονικό έργο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εκεί, ενώ καταγγελίες μιλούν και για έναν «περίεργο θάνατο» ενός κρατούμενου, του Τζίμι Μπουμπένγκα, που απελάθηκε απ’ τη Βρετανία στην Αγκόλα, μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε τον Οκτώβρη του 2010, συνοδεία τριών φυλάκων της G4S που βεβαίως δεν διώχθηκαν…
Άλλες καταγγελίες αναφέρουν βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ και αναγκαστικές ενέσεις σε δεκάδες κρατούμενους φυλακής της G4S στη Νότια Αφρική, σύμφωνα και με έρευνα του Πανεπιστήμιου Wits του Γιοχάνεσμπουργκ. Σ΄ αυτά τα «χέρια» λοιπόν έρχονται να παραδοθούν οι μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας και στοιβάζονται στα διάφορα κολαστήρια.
«Χέρια» που θα προστεθούν στις δυνάμεις της Frontex και του Λιμενικού, και τις κάθε είδους κατασταλτικές δυνάμεις «υποδοχής»…

Προλεταριακή Σημαία 734


Δεν υπάρχουν σχόλια: