Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Προκήρυξη της ΟΚΔΕ για τις απολύσεις στο δημόσιο.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Η εκστρατεία της χουντικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα βρίσκει απάντηση με σκληρούς αγώνες. Ο υποδειγματικός αγώνας των καθαριστριών έχει αναδειχθεί σε σύμβολο και η τελική νίκη του πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση αρνείται ετσιθελικά να επαναπροσλάβει τις παράνομα απολυμένες 595 καθαρίστριες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα τους. Μετά την εκλογική σφαλιάρα που έφαγε, εξαντλεί κάθε απόθεμα ωμότητας και τρομοκρατίας, χτυπώντας με τα ΜΑΤ σχεδόν σε καθημερινή βάση τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους.
Τις αμέσως επόμενες μέρες οδηγούνται σε απόλυση λόγω λήξης της «διαθεσιμότητας» πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι από διάφορους τομείς του Δημοσίου (διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι σε διάφορα υπουργεία και ασφαλιστικά ταμεία), που όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να παραδώσουν έτσι εύκολα τις ζωές τους στη χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-τρόικας. Ιδιαίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι δείχνουν ικανοί να επαναλάβουν τον ηρωικό αγώνα που τον χειμώνα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, υπερασπίζοντας τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου και το δικαίωμα όλων των παιδιών για ανώτερη μόρφωση.
Οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των τοκογλύφων, και όχι μόνο για να πιαστούν οι «δημοσιονομικοί στόχοι» ή να πληρωθεί το τοκογλυφικό χρέος. Θέλουν να εξαφανίσουν κάθε νησίδα σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, κάθε προπύργιο αντίστασης και συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Θέλουν να εξαπλώσουν παντού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την κόλαση των 2 εκ. ανέργων, των 3 εκ. φτωχών, του ενός εκατομμυρίου εργαζομένων που δουλεύουν απλήρωτοι και συχνά ξυλοκοπούνται από τα αφεντικά αν τολμήσουν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα, των «μισθών» των 400-500 ευρώ μικτά. Παράλληλα, επείγονται να διαλύσουν τη δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση, μεταφορές, στερώντας κάθε βασική υπηρεσία από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και απαλλάσσοντας τους χρεοκοπημένους έλληνες καπιταλιστές από «περιττά βάρη». Για όλους αυτούς τους λόγους η νίκη των αγώνων στον δημόσιο τομέα έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους τους εργαζόμενους.
Η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί ωμή τρομοκρατία και καταστολή: επιστρατεύσεις απεργών (ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, καθηγητές), Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κτηνώδης αντιμετώπιση των μεταναστών αδελφών μας, ξύλο, συλλήψεις, διώξεις και καταδίκες εργαζόμενων και νέων. Κόβουν το ρεύμα σε ανέργους. Οπλίζουν το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αγωνιστή Π. Φύσσα. Ωθούν τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση, πετώντας τον έξω απ” το τρόλεϊ στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο. Ακόμα χειρότερα θ” ακολουθήσουν άμεσα, με νέο Μνημόνιο (όπως κι αν το ονομάσουν), με πλειστηριασμούς/κατασχέσεις σπιτιών, καταθέσεων, κάθε εισοδήματος και περιουσίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων – για να σώσουν τις τράπεζες, το κεφάλαιο, το σύστημά τους!
Η συγκυβέρνηση, για να παραμείνει στην εξουσία, θα γίνει ακόμα πιο αυταρχική και επικίνδυνη. Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουν οι αγώνες των απολυμένων και να παίξουν τον ρόλο του πυροδότη, για να προασπίσουμε τα εργατικά δικαιώματα και να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις. Χρειάζεται η ενότητα και αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων, για να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με εξεγερσιακά χαρακτηριστικά – και να στείλουμε τη χουντική συγκυβέρνηση και τα Μνημόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ
Ενότητα – Συντονισμός – Κλιμάκωση των αγώνων
Να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
Να διώξουμε τη συγκυβέρνηση της καταστροφής
Να καταργήσουμε τα Μνημόνια. Να διαγράψουμε το χρέος.


Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Πηγή : ΟΚΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: