Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Απόσπασμα τοποθέτησης του Νίκου Καραθανασόπουλου μέλους της ΚΕ & κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ στην τροπολογία για τους δικαστικούς.

Το ΚΚΕ, όπως είναι γνωστό, καταψήφισε όλους τους νόμους που επέβαλλαν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα.


Με την παρούσα τροπολογία έρχεστε να κάνετε «διορθωτικές κινήσεις», επιλεκτικά, προς ορισμένα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.


Και για να μην υπάρχει καμιά παρερμηνεία της στάσης του ΚΚΕ σας καλούμε να προχωρήσετε σε νομοθετική πρωτοβουλία και για τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς και για την πλήρη αποσύνδεση της αποζημίωσης των βουλευτών από τους μισθούς των δικαστικών, που ισχύει μέχρι σήμερα.
Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ δεν μπορεί να ψηφίσει την τροπολογία και μένουμε στο παρόν, διεκδικώντας όχι μόνο ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης όλου του λαού αλλά και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: