Τη μεγάλη πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου θέλει να πάρει η Εθνική Ελλάδας που παίζει σήμερα Κυριακή (στις 23.00. ΝΕΡΙΤ) κόντρα στην Κόστα Ρικα στο Ρεσίφε.
Ο Φερνάντο Σάντος θα έχει στη διάθεσή του και τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα μαζί με τους Γλύκο και Καπίνο και όπως φαίνεται θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, εκτός και αν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα πλάνα του Φερνάντο Σαντος για την 11αδα, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν την Παρασκευή ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει με το σύστημα 4-3-3 και τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα, στο κέντρο θα παίξουν οι Μανιάτης, Καραγκούνης, Σάμαρης, την τριάδα στην επίθεση θα αποτελούν οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος
Αυτό το οποίο θέλει να κάνει ο τεχνικός της Εθνικής είναι να κλείσει όλους τους διαδρόμους σε άμυνα και κέντρο και με τους Σάμαρη και Καραγκούνη να μοιράσει την μπάλα στους ακραίους ώστε να βρίσκουν τον Σαμαρά που θα παίζει στην κορυφή της επίθεσης.
Σάντος: Να δείξουμε ότι αξίζουμε τo σεβασμό
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερναντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι αναφερόμενος στην Κόστα Ρίκα τόνισε: «Η Κόστα Ρίκα έδειξε πολύ δυνατή στον όμιλό της. Έπαιξε με τρεις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πέτυχε το απίθανο. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την Ελλάδα το 2004. Κανείς δεν περίμενε να περάσει. Ένας λόγος λοιπόν παραπάνω για εμάς να την προσέξουμε». Και προσέθεσε «εμείς έχουμε ευθύνη για μας, να δώσουμε ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δείξουμε ότι αξίζουμε το σεβασμό».
Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Εθνική: «Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρίκα. Μοιάζουμε κάπως, αλλά έχουμε διαφορετικό στυλ και ύφος. Επίσης αν δούμε πιο προσεκτικά τους τελευταίους αγώνες και οι δύο ομάδες νιώθουν καλά, έχουν καθιερώσει ένα στυλ παιχνιδιού. Το 5-4-1 εξυπηρετεί την Κόστα Ρίκα. Εμείς δεν θα βασιστούμε μόνο σε αντεπιθέσεις. Θα επιτεθούμε, προσέχοντας παράλληλα την άμυνά μας».
Για το αν θεωρεί ότι θα αλλάξει κάτι η Κόστα Ρίκα: «Πιστεύω ότι η Κόστα Ρίκα δεν θα αλλάξει στυλ. Έκαναν μόνο 1-2 αλλαγές στο τελευταίο ματς. Μια ομάδα δεν αλλάζει εν μια νυκτί πόσο μάλλον σε μια ομάδα όπως η Κόστα Ρίκα που είναι πετυχημένη στο Μουντιάλ».
Σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: «Ολόκληρη η ομάδα είναι επικίνδυνη. Ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός, νομίζω ότι ο Μπόρχες θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όμως επαναλαμβάνω ότι θα δώσουμε πολύ προσοχή σε όλη την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω σχόλια για παίκτες ατομικά. Δεν πρέπει να αναλωθώ σε τέτοιου είδους σχόλια. Επαναλαμβάνω ότι η Κόστα Ρίκα είναι πολύ καλή ομάδα».
Η 11άδα της Κόστα Ρίκα
Στο στρατόπεδο της Κόστα Ρίκας έχουν καταστρώσει τα πλάνα για τον ιστορικό και για αυτούς αγώνα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίνονται στους 16 του Μουντιάλ,
Οι εκλεκτοί του προπονητή της Κόστα Ρίκα θα είναι οι εξής: Ο Νάβας κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνα και Ντίας. Μία άμυνα δηλαδή με τρία στόπερ (σ.σ. Ντουάρτε, Γκονζάλες και Ουμάνα). Στον άξονα θα είναι οι Μπόρχε και Τεχέδα, οι δύο ακραίοι οι Ρουίς και Μπολάνιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Κάμπελ.
 Ο διαιτητής του Κόστα Ρίκα-Ελλάδα
 Ο Μπέντζαμιν Ουίλιαμς από την Αυστραλία θα διευθύνει την αναμέτρηση με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μάθιου Κριμ και Χακάν Ανάζ, και ο Ναβάφ Σουκράλα από το Μπαχρέιν θα είναι τέταρτος.
 Ο 37χρονος ρέφερι έχει σφυρίξει άλλα δύο ματς της διοργάνωσης: Ονδούρα-Ισημερινός (1-2) και Βέλγιο-Νότιο Κορέα (0-1).
Πηγή : 902.gr