Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«Τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει, το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα για λύση στο μακρινό μέλλον…»

  - Το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά και για να μην πεινάει ο κόσμος, αλλά και για όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία. 


Δίνει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα. Για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Πρωτοστατεί στον αγώνα σε όλα τα μέτωπα για να συγκεντρώνονται δυνάμεις για τη ριζική αλλαγή, για να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει, να γίνει αφέντης του πλούτου που αυτός παράγει. Το ΚΚΕ δεν τάζει ξεροκόμματα για να βουλώσει τα στόματα των καταπιεσμένων. 


-   Όχι μακρινό αλλά ανύπαρκτο είναι αυτό που λένε όλα τα άλλα κόμματα. Παραπέμπουν τις λύσεις των προβλημάτων μας στον καπιταλισμό και εντός της ΕΕ. Δηλαδή ποτέ. Το σύστημα που γεννάει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, δεν μπορεί και δε θέλει να δώσει φιλολαϊκές λύσεις. 

- Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια και μαχητικότητα μπορεί να οργανώνει την πάλη του λαού και της νεολαίας, στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Το ΚΚΕ παλεύει τώρα με όλες του τις δυνάμεις για να παρθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, για να παρθούν πίσω αντιλαϊκοί νόμοι, να απαγορευθούν οι κατασχέσεις, να μην πληρώνει κανείς ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές, να σταματήσει το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με τα 5μηνα κ.ά. Τα κόμματα του συστήματος δεν πρόκειται ποτέ να υιοθετήσουν τέτοιες προτάσεις γιατί είναι προτάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τον λαό σημαίνει κόστος για το κεφάλαιο, γι’ αυτό και δε χωράνε στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας.


- Το ΚΚΕ δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, δεν κάνει κωλοτούμπες για να γίνει αρεστό στο σύστημα και στην ΕΕ. Λέει την αλήθεια στον λαό και στη νεολαία. Στα πλαίσια του καπιταλισμού και της ΕΕ με οποιαδήποτε κυβέρνηση, οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Τη λαϊκή ευημερία μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο η εργατική εξουσία, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια θα οργανώσει την παραγωγή για να καλύπτονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτή η θέση ενοχλεί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γι’ αυτό είτε δεξιοί, είτε αριστεροί επιτίθενται στο ΚΚΕ με καρμπόν επιχειρήματα. Ονομάζουν “μακρινό μέλλον” τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, για να παραιτηθεί σήμερα η νεολαία από τον αγώνα για τη ζωή που της αξίζει. Για να κυριαρχούν η μοιρολατρία και οι αυταπάτες. Καμία διαχείριση του καπιταλισμού, σε καμία χώρα του πλανήτη, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και αριστερή, δεν έβγαλε ωφελημένο τον λαό. Η συμμετοχή Κομμουνιστικών Κομμάτων σε κυβερνήσεις κρατών-μελών της ΕΕ όχι μόνο δεν συνέβαλε στην ειρήνη και στον σεβασμό της λαϊκής θέλησης, αλλά ενσωματώθηκαν και στήριξαν αποφάσεις πολεμικής επέμβασης (π.χ. Ιταλία). Το παράδειγμα της Κύπρου, με τη συμμετοχή του ΑΚΕΛ στη διακυβέρνηση, είναι χαρακτηριστικό της ουτοπίας ότι έτσι μπορεί να αναχαιτιστεί η κρίση ή να γίνει φιλολαϊκή η διαχείρισή της. Η Κύπρος δε γλίτωσε ούτε από την οικονομική κρίση, ούτε από τις αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή : eu.kne.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: