Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.


Η προεδρεύουσα της Βουλής ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία επί τις προτάσεως δυσπιστίας θα γίνει την Τρίτη το βράδυ.

Μάλιστα, ενδεχομένως να αναβληθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα. 


Για λογαριασμό της κυβερνησης απάντησε στον Α. Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας δηλώνοντας πως αποδέχεται την πρόταση δυσπιστίας κατηγορώντας τον όμως πως βάλει κατά εθνικών συμφερόντων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε λόγο «έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας».

«Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, προχωρείτε σε ένα έγκλημα, φανερώσατε το νομοσχέδιο 2 τα ξημερώματα, Παρασκευή προς Σάββατο. Η διαδικασία εξευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ορίζει το άρθρο 142 για την πρόταση δυσπιστίας

Το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τη διαδικασία υποβολής πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται εφόσον κατατεθεί η πρόταση, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, πράγμα που έγινε όταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση.

Σύμφωνα με το 142 διακόπτεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και λίγη ώρα μετά, στις πέντε και μισή απόψε, ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Πριν λίγο η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Τον περασμένο Νοέμβριο (8/11) από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και είχε ως θέμα την οικονομική πολιτική.

Πηγή : nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: