Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγέλλει κυβέρνηση «μεγάλου πολιτικού εύρους».

 Κυβερνητικό σχήμα που να «κουμπώνει» με τη διαχείριση που θέλει να ασκήσει υπέρ της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, προαναγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας, με συνέντευξή του στη «Real News», όπου αναφέρει: 


«Θα προσπαθήσουμε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει όλα τα παραγωγικά στρώματα και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας... Θα κληθούν να αναλάβουν ευθύνες και προσωπικότητες που δεν ανήκουν κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ... έχουμε προχωρήσει σε βολιδοσκοπήσεις αρκετών τέτοιων προσωπικοτήτων και βρίσκουμε θερμή ανταπόκριση... Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει... και με το πολιτικό εύρος της».

Η διατύπωση του Αλ. Τσίπρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και επιχειρηματιών, αφού κατά τον ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται στα «παραγωγικά στρώματα» της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί ένα ακόμα άνοιγμα σε στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, λέγοντας ότι «εμείς είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε στελέχη του» και «η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά». Δεν διστάζει να εξωραΐσει τη ΝΔ, κρύβοντας ότι ως καθαρόαιμο αστικό κόμμα υλοποιεί διαχρονικά πολιτικές σύμφωνες με τις ανάγκες της αστικής τάξης, τέτοια εφάρμοσε και επί Κ. Καραμανλή.
Δεν παραλείπει φυσικά να θέσει εκ των προτέρων εκβιαστικά διλήμματα, λέγοντας «σε περίπτωση που δεν έχουμε αυτοδυναμία, θα κληθούν άλλοι να αποδείξουν με ποια πλευρά είναι».
Κατά τα λοιπά, η συνέντευξή του χαρακτηρίζεται από ανέξοδη υποσχεσιολογία, αλλά και από άνευ περιεχομένου λεονταρισμούς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα αφήσει να περάσει έτσι το έγκλημα σε βάρος της χώρας και του ευρωπαϊκού Νότου». Διαμαρτύρεται για λογαριασμό της αστικής τάξης, άλλωστε το αίτημα που επαναλαμβάνει για διευθέτηση του χρέους αφορά την ανάγκη της να στηριχθεί απ' τον κρατικό κορβανά.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι βλέπει το λαό και το κίνημα σαν υποζύγιο χρήσιμο για να τον μεταφέρει στον κυβερνητικό θώκο, δίνει την εξής απάντηση στο γιατί «οι πολίτες δεν κινητοποιούνται επαρκώς;»: «...έχετε συνειδητοποιήσει τι αγώνες και κινητοποιήσεις έκανε αυτός ο λαός; Εχετε συνειδητοποιήσει ότι έριξε τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις σε τέσσερα χρόνια; (...) αυτός ο κόσμος και στις πλατείες και στις κάλπες θα μπει στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη μάχη της ανατροπής». Δεν λέει όμως ότι οι κυβερνητικές εναλλαγές δεν έφεραν παρά αλλαγή προς το χειρότερο στη ζωή του λαού, ακριβώς γιατί έμεινε ανέπαφη η εξουσία που θέλει τώρα ο ίδιος να διαχειριστεί, της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα, συσκοτίζει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική του προσπάθεια να ανακόπτεται ή να υποχωρεί η ριζοσπαστικοποίηση στις λαϊκές συνειδήσεις.

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Πόσο "εύρος" δηλαδή θα έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚοΤσιπρέϊκου ;;;
Ποτάμια, ελιές, Γ.Α.Π., Ολάντ, Ομπάμα .... δηλ. πολλούς σωτήρες παρέα για να έλθει η "σωτηρία" στα σίγουρα... Ε ρε σφυροδρέπανο που χρειάζεται...
ΣΠΥΡΟΣ