Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Ευχαριστήρια επιστολή του ΚΚ Ουκρανίας στο ΚΚΕ.

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας στο ΚΚΕ και σε άλλα κομμουνιστικά, εργατικά κι αριστερά κόμματα, στην οποία ευχαριστεί για την υποστήριξη που δίνεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στο λαό της Ουκρανίας, κι ιδιαίτερα στο ΚΚ Ουκρανίας.


Στην επιστολή σημειώνεται πως το ΚΚΟ καταγγέλλει την ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, κι επαναλαμβάνει την εκτίμησή του πως η πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ ή στην Τελωνειακή Ένωση, η ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής ελέγχου της εξουσίας, θα βοηθούσε να αποσοβηθεί η πολιτική κρίση κι η αιματοχυσία.

Στην επιστολή σημειώνεται πως οι ένοπλες φασιστικές δυνάμεις που ανέλαβαν την κυβέρνηση, όπως κι οι «δυτικές υπερδυνάμεις» επιδιώκουν τη συντριβή του κομμουνιστικού κινήματος της Ουκρανίας.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το ΚΚΟ τάσσεται υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και της δημιουργίας συνθηκών για την εξομάλυνση της κατάστασης, της ομόνοιας κι αλληλοκατανόησης των πολιτών της Ουκρανίας όλης της επικράτειας της χώρας.

Το ΚΚ Ουκρανίας καλεί τα κομμουνιστικά, εργατικά κι αριστερά κόμματα να συμβάλλουν με τη στάση τους σ’ αυτήν την κατεύθυνση.


Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: