Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση Alco για ευρωεκλογές-βουλευτικές : Χαμηλά ποσοστά για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Σε άνοδο το ΚΚΕ.

 Μετά από έξι μήνες, για πρώτη φορά η ΝΔ παίρνει - έστω και οριακό - «δημοσκοπικό» προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.




Σύμφωνα με την έρευνα της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές αλλά και για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.


Για τις ευρωεκλογές η ΝΔ έχει ποσοστό 18,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, ενώ η «Ελιά» δεν ξεπερνά το 4,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη με 8,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%.

Σαφώς ενισχυμένο το ΚΚΕ «σκαρφαλώνει» στο 6,8%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» φτάνουν μόλις το 3,9% ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν εκλέγει ευρωβουλευτή αφού δεν ξεπερνά το 2,4%.

Για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ έχει ποσοστό 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το «Ποτάμι» 9,4%, η «Χρυσή Αυγή» 8,2% , το ΚΚΕ 7,8%, η «Ελιά» 5,5%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 4,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν ξεπερνά το 2,8%.

Την ίδια ώρα, προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αξιοπιστίας. Στην ερώτηση «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ποιος πιστεύετε ότι δικαιώνεται για όσα έλεγε;» το 27% απαντά «ο Αντώνης Σαμαράς», το 20% απαντά «ο Αλέξης Τσίπρας», όμως ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που φτάνει το 42% απαντά «κανένας».

Πηγή : newpost.gr


4 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Ο Χορός των γκαλοπάδων καλά κρατεί και η χειραγώγηση επίσης.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν μπροστά με μεγάλη διαφορά.
Το "ποτάμι" ...φουσκώνεται στημένα ενώ κατ'ουσίαν δεν υφίσταται.
Οι φασίστες ναι καλά κρατούν όπως και το ΚΚΕ παραμένει σταθερό.
Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει κόσμος να πιάνει έστω στο στόμα του τη ΝΔ πραγματικά.....!
Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει προ πολλού.

Red Star είπε...

Το ΚΚΕ σταθερό δεν θα παραμείνει ούτε σε ψήφους ούτε σε ποσοστά σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012.Δεν θα πέσει με τίποτα κάτω από 7 %.

Να περιμένουμε επίσης τον καταποντισμό Ελιάς-ΠΑΣΟΚ,Δημ.Αρ και Ανελ όπως διαγράφεται και στη παραπάνω έρευνα.Και όταν λέω καταποντισμό ,εννοώ ποσοστά κάτω από 5 %.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής με διαφορά πάνω από 4 %, αλλά μέχρι τελευταία μέρα (Παρασκευή πριν τις εκλογές) τα γκάλοπ για να συσπειρώσουν τη βάση της Ν.Δ. θα δείχνουν "ντέρμπι".Μπορεί και να δούμε διαφορά πάνω από 5 %, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα.Όπως και να έχει όμως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάτω από 30 %.

Το Ποτάμι τρίτο κόμμα δεν θα είναι αλλά έχω την αίσθηση πως θα ξεπεράσει το 5 %.Δεν θα προλάβει να ξεφουσκώσει γιατί δημιουργήθηκε χρονικά πολύ κοντά στις εκλογές και η φθορά του θα είναι μετεκλογική.

Η Χ.Α. είναι γρίφος για δύσκολους λύτες...

Τέλος δεν αποκλείεται να δούμε σχετικά υψηλά ποσοστά και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή κοντά στο 3 %.

RATM είπε...

Το Ποταμι στηριζεται απο μηχανισμους πασοκων. Νην ξεχναμε οτι το ΠΑΣΟΚ το 2012 πηρε 12% και τωρα η ΕΛΙΑ το πολυ να φτασει το 5%. Αυτο το 7% δεν φαινεται να πηγαινει στο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως και η ΔΗΜΑΡ το 6% που ειχε τωρα ζητημα αν θα ναι 3% αρα υπαρχει ενα 10% ΠΑΣΟΚ που πλειοψηφικα παει προς το ποταμι κατευθυνομενο. Αυτο βλεπουν και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ξαμολανε το Δραγασακη να πει οσα ειπε στους Γερμανους. Το ΚΚΕ ανεβαινει γιατι τον Ιουνη του 2012 εχασε μισους προς ΣΥΡΙΖΑ και μισους προς ΑΠΟΧΗ. Φαινεται οτι παιρνει πισω αυτους που εκαναν αποχη και καποιους απο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι ολους αυτους ενω κατι τσιμπαει και απο ΔΗΜΑΡ. Ναι μαλλον υπηρχαν οντως αφελης που ψηφισαν ΔΗΜΑΡ πιστευοντας στη σταδιακη απαγκιστρωση απο το μνημονιο και η απογοητευση τους, τους κανςι να ακουν αλλιως το ΚΚΕ.
Συμφωνω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ναι κατω απο 30% αλλα ευκολα πανω απο ΝΔ. Και οτι η Χ.Α. ειναι οντως γριφος.
Στις ευρωεκλογες το ρολο της θα παιξει και η αποχη γι' αυτο οι ψηφοι στο ΚΚΕ πρεπει παση θυσια να πεσουν μεσα στην καλπη.

Αντιφών είπε...

Διατηρώ επιφυλάξεις για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Αυτό που καταλαβαίνω από την καθημερινότητά μου είναι μια συνολική απογοήτευση, η οποία δεν διοχετεύεται ξεκάθαρα όσον αφορά το πολιτικό-κοινοβουλευτικό πεδίο.

Σε αδρές γραμμές, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με αρκετές μονάδες, ενώ δεν θεωρώ άπιαστο το 30+ σε εθνικές εκλογές.
Τα ποσοστά της ΝΔ παραμένουν γρίφος, με μεγάλο στοίχημα για την ίδια, το 22%.
ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ θα τον «πιουν» πικρό τον καφέ, αν και οι τελευταίοι είναι περισσότερο σε «εντεταλμένη υπηρεσία», παρά ένα καθαυτό πολιτικό εγχείρημα.
Η ΧΑ συρρικνώνεται και θα συνεχίσει να συρρικνώνεται ή θα ρετουσαριστεί σε ένα εθνικολάιτ κόμμα. Ακόμη και ο αντιδραστικός κάποια στιγμή βαριέται, τα έχω πει και παλιότερα.
Το ΚΚΕ είναι γρίφος, πολλοί επιστρέφουν δημοσκοπικά, αλλά όταν έρθει η ώρα...;