Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Θ. Παφίλης: Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή εργατική αντιπολίτευση



Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου της Πετρούπολης, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.
Η Πετρούπολη ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει «κόκκινη» είπε ο Θ. Παφίλης, επισημαίνοντας προς αυτούς που ρωτούν αν το ΚΚΕ θέλει να πάρει δήμους και Περιφέρειες. «Βεβαίως και θέλουμε και δήμους και περιφέρειες και η Πετρούπολη να μείνει στα χέρια των κομμουνιστών όπως ήταν τόσα χρόνια.

Όμως εμείς λέμε στο λαό ότι και μέσα στους δήμους και μέσα στις Περιφέρειες πρώτα απ' όλα θα λειτουργήσουμε σαν λαϊκή εργατική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Θα προσπαθήσουμε δηλαδή κυρίως να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μαζικό λαϊκό κίνημα διεκδίκησης και ανατροπής. Βεβαίως και θα κάνουμε διαχείριση. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε διαχείριση. Το πρόγραμμα μας λέει ότι θα αγωνιστούμε για να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση στους δήμους και τις Περιφέρειες, να μην συρρικνωθούν οι κοινωνικές δομές και να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο, να αποτρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις χώρων και "φιλέτων" που σήμερα δίνονται αφειδώς στο μεγάλο κεφάλαιο, να δοθούν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία που ανακουφίζουν το λαό και που δημιουργούν θέσεις εργασίας και που σήμερα είναι στα αζήτητα».
Στάθηκε στη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως σε ό,τι αφορά την ΕΕ, το χρέος, το μνημόνιο αλλά και το ποιόν πραγματικά νοιάζεται, όχι φυσικά το λαό αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Ο Θ. Παφίλης ωστόσο μίλησε και για τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα λέγοντας πως θέλουν να καλλιεργήσουν ηττοπάθεια στον κόσμο. «Στο Ν. Σοφιανό δίνουν 6% και 6,2% στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Αττικής. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί στις προηγούμενες εκλογές είχαν δώσει 2,5% και πήραμε 15%. Λοιπόν τώρα να τους διαψεύσουμε και με βάση αυτό που μας δίνουν μπορούμε να πάμε πολύ ψηλότερα».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε και που μπορεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» να τους κοιτά στα μάτια γιατί δεν τους είπε ψέμματα. Ευχαρίστησε την ομάδα που εργάστηκε μαζί του για το συμφέρον των δημοτών και των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την καπιταλιστική κρίση. Υπενθύμισε πως ο δήμος πλήρωνε ακόμα και το ρεύμα δημοτών που δεν είχαν να πληρώσουν, πως είναι ο πρώτος δήμος όπου δεν κόπηκε το ρεύμα σε όσους δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι, πως καταργήθηκαν τα τροφεία και πως συνολικά δόθηκε το χέρι σε αυτούς που ήθελαν να σηκωθούν.
Τέλος, ο Βαγγέλης Σίμος, υποψήφιος Δήμαρχος Πετρούπολης κάλεσε όλους τους δημότες να δώσουν τη μάχη με αυταπάρνηση «με αυτοθυσία, με επιμονή και υπομονή, να παραταχθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να διαδώσουμε τις θέσεις μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο της Πετρούπολης. Να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά. Είναι γνωστές οι προβοκάτσιες και η λασπολογία που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας γιατί μόνο έτσι μπορούν να κτυπήσουν και να μειώσουν το κύρος μας στο λαό. Διάφορα παπαγαλάκια, διάφοροι τοπικοί παραγοντίσκοι έχουν αρχίσει να διαδίδουν εδώ στην Πετρούπολη διάφορες φήμες και να βάλλουν εναντίον του Κόμματος, της Διοίκησης και στελεχών του Κόμματος. Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας αμαυρώσουν στο λαό της πόλης θα τους πούμε ότι γελιούνται. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά ούτε έπιασε, ούτε πιάνει, ούτε θα πιάσει ποτέ».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: