Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο Δ. Κουτσούμπας στο 2ο Συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας.Πραγματοποιείται στις 17-19 Γενάρη, στη Ρώμη.

 Στο 2ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, που πραγματοποιείται από τις 17 ως τις 19 Γενάρη στη Ρώμη, θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ. 


Η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με το Γραμματέα του κόμματος Μάρκο Ρίτσο, με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο, που έχει ως κεντρικό σύνθημα: «Είναι η ώρα να ιδρύσουμε το κόμμα, να οργανώσουμε την πάλη».

Το κόμμα αυτό ιδρύθηκε ως «Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά» τον Ιούνη του 2009, από ομάδα στελεχών και μελών του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών που διαφώνησαν με τις επιλογές της ηγεσίας, σε μια περίοδο που επιδιωκόταν στο όνομα της «ενότητας της αριστεράς» η σύμπλευση με τη σοσιαλδημοκρατία. Είναι προϊόν της δύσκολης πορείας του κομμουνιστικού κινήματος της Ιταλίας που παλεύει για την επανασύσταση επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. Υπερασπίζεται το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και την προσφορά του και εναντιώνεται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Απορρίπτει τα λεγόμενα «αντιδεξιά» μέτωπα, στα οποία συμπράττουν τόσο οι Ιταλοί Κομμουνιστές όσο και η Επανίδρυση.
Το κόμμα αυτό συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια των 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης (ανάμεσα τους και το ΚΚΕ), που την 1ηΟκτώβρη του 2013 συγκρότησαν μια νέα μορφή περιφερειακής συνεργασίας, την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δραστηριότητάς τους».
Το ΚΚΕ διατηρεί συντροφικές σχέσεις με το κόμμα αυτό και τον Οκτώβρη του 2011 τα δύο κόμματα κατέληξαν σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία ανάμεσα σε άλλα σημείωναν: «Τα δυο κόμματα συμφωνούν στο γεγονός ότι οι λαοί έχουν συσσωρεύσει άσχημη πείρα από κεντροαριστερές και άλλες "αριστερές" κυβερνήσεις "δημοκρατικών συμμαχιών" με αστικές δυνάμεις, οι οποίες βοηθάνε τη σοσιαλδημοκρατία να επιβάλλει την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της για τη στήριξη του κεφαλαίου. Τα κομμουνιστικά κόμματα όταν ο λαός είναι στην αντιπολίτευση θα πρέπει να αναπτύξουν αντίσταση χωρίς συμβιβασμούς, καθοδηγώντας την ταξική σύγκρουση, υπερασπίζοντας αποφασιστικά τα λαϊκά συμφέροντα. Επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους ότι θα προωθήσουν την κοινή δράση, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού συντονισμού του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πάλης ενάντια στον οπορτουνισμό και στο ρεφορμισμό. Επίσης, τα δύο κόμματα, βασισμένα στο μαρξισμό λενινισμό, θα προωθήσουν τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στις χώρες τους».


Πηγή : www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Αβάντι πόπολο
Μαρξισμός-Λενινισμός και
Προλεταριακός Διεθνισμός
Αυτό φοβούνται και τρέμουν οι κάθε είδους εχθροί της εργατικής τάξης, δεξιοί και "αριστεροί"...
Ψηλά την Κόκκινη Σημαία με το τιμημένο Σφυροδρέπανο, σύντροφοι.
Σπύρος