Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τον αθλητισμό. ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 στις 18:30 ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι.

Εκδήλωση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για τον αθλητισμό


 
Νέα και νέε,
εσύ που ασχολείσαι µε τον αθλητισµό µέσα στους συλλόγους και στα σωµατεία, στα λιγοστά γήπεδα της γειτονιάς, ξέρεις από πρώτο χέρι ότι:
η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από την τσέπη του.
η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.

οι αθλητικές υποδοµές έχουν αφεθεί στη µοίρα τους.
ο αθλητισµός είναι βουτηγµένος στα επιχειρηµατικά συµφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαµα για τα κέρδη.
  
Σκέψου!

Μέσα από τον αθλητισµό το σηµερινό σύστηµα καλλιεργεί τον ατοµικισµό, «ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα». Δηλητηριάζει το µυαλό σου µε τον αθλητισµό της ντόπας, των στηµένων, του τζόγου, µε το στείρο κυνήγι της «επίδοσης» για τους χορηγούς και τα κέρδη.
Όλα αυτά καµία σχέση δεν έχουν µε τον αθλητισµό που έχεις ανάγκη. Με τον αθλητισµό που σε θέλει πρωταγωνιστή στο γήπεδο, που σου διασφαλίζει δωρεάν τις υποδοµές και τα µέσα (σύγχρονη και ασφαλή γήπεδα, επιστηµονική στήριξη, απαραίτητο προσωπικό, γιατρούς-γυµναστές). Με τον αθλητισµό της άµιλλας και της συλλογικότητας, που έχει ως στόχο όλοι οι νέοι να συµµετέχουν συστηµατικά σε σωµατικές δραστηριότητες, να αξιοποιούν την κλίση και το ταλέντο τους.

Μη συµβιβάζεσαι µε αυτήν την κατάσταση!
Έχεις άλλη επιλογή!

Μέσα στο σχολείο να αγωνιστείς για να αναπτυχθεί η Φυσική Αγωγή, να αυξηθούν οι ώρες στο σχολικό πρόγραµµα, να προσληφθούν γυµναστές, να αναβαθµιστεί ο εξοπλισµός.
Να γραφτείς σε σωµατεία και συλλόγους σε προγράµµατα των δήµων και να διεκδικήσεις: χρηµατοδότηση από το κράτος, κατάργηση των συνδροµών και των εισιτηρίων στα δηµοτικά γυµναστήρια. Η αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια έχουν καταντήσει την ενασχόληση µε ένα άθληµα πολυτέλεια.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούµε να συζητήσουµε, να παλέψουµε, να διεκδικήσουµε το δικαίωµά µας στη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισµό!

Πηγή : KNE

Δεν υπάρχουν σχόλια: