Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Κλείνει το αεροδρόμιο της Χίου ή απλά ξεπουλιέται;

 Κλείνει το αεροδρόμιο της Χίου ή απλά ξεπουλιέται; 



Πριν μερικές μέρες διέρρευσαν οι κυβερνώντες μας, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την τρομακτική – σοκαριστική είδηση, περί πρότασης-εισήγησης από την Τρόικα και τη Lufthansa Consulting κλεισίματος 22 αεροδρομίων, για να βγει στις 10 Οκτώβρη το επίσημο όργανο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ και να διαψεύσει “καθησυχάζοντας” τους ανήσυχους μέχρι τότε πολίτες, λέγοντας πως “Ουδέποτε τέθηκε, ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος 22 περιφερειακών αεροδρομίων”, συμπληρώνοντας βεβαίως στα ψιλά γράμματα “ότι διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14-20 περιφερειακά αεροδρόμια μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές”.


Τί συνέβη λοιπόν; Έσπειραν αρχικά μια απειλητική είδηση που θα τρομοκρατούσε τους πολίτες, για να φανεί η αλήθεια σχεδόν σαν “λύτρωση”, μιας και θα… “αποφεύγονταν τα χειρότερα” με το απλό ξεπούλημα σε ιδιώτες των αεροδρομίων. Η ίδια τακτική που εφαρμόζεται στην παιδεία με υποχρηματοδότηση, υποβαθμίσεις, απολύσεις, κλεισίματα-συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, με κλείσιμο του ίδιου του ΟΕΔΒ για να αναθέσουν την μπίζνα στον πολυαγαπημένο τους για πολλά χρόνια κρατικοδίαιτο επιχειρηματία, η ίδια τακτική που εφαρμόζεται στην υγεία, με χαμένα, σε τζογαρίσματα στο χρηματιστήριο και σε κουρέματα, χρήματα των ασφαλιστικών και όχι μόνο ταμείων, με υποχρηματοδότηση, υποβαθμίσεις, απολύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων, τα 25άρια ευρώ που πρέπει να πληρώνει ο ασθενή για περίθαλψη, η ίδια τακτική που εφαρμόζεται στις συγκοινωνίες, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, σε λιμάνια, αεροδρόμια κ.ο.κ. μέχρι το τελικό ξεπούλημα των πάντων στα χέρια ιδιωτών! Τόσα χρόνια προσπαθούσαν για αυτά. Τώρα στην εποχή της κρίσης και τους χρέους τους δόθηκε η Χρυσή ευκαιρία, ότι δε μπορούσαν να περάσουν λόγω των αντιστάσεων του έστω και λειψού-κουτσού-στραβού, σκόπιμα απαξιωμένου και αποδεκατισμένου εργατικού, φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Μισθοί και συντάξεις πετσοκομμένες, φτώχεια, τεράστια ανεργία και δομές μέχρι χθες δημόσιες, φτιαγμένες συνήθως με τον ιδρώτα, το αίμα και τα λεφτά των πολιτών της χώρας, στα χέρια της ολιγαρχίας του κεφαλαίου. Οι καλύτερες συνθήκες για να κερδοφορήσει το κεφάλαιο σε ένα έδαφος με χιλιάδες αυτοκτονημένους και εκατομμύρια εξαθλιωμένους που θα δουλεύουν για τρεις κι εξήντα, με καταργημένα 8άρα, πενθήμερα, συλλογικές συμβάσεις και χωρίς εργατικά δικαιώματα γενικότερα, με έτοιμες πρώην δημόσιες υποδομές που προσφέρονται-παραχωρούνται απλόχερα στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου.


Για αυτό καιγόντουσαν κάποιοι τοπικοί άρχοντες (κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα παριστάνουν αυτές τις μέρες τις μωρές παρθένες και πέφτουν από τα σύννεφα), γαλαζοπράσινοι πολιτικάντηδες (ανεξαρτήτως αν δεν κατάφεραν κάποιοι εξ’ αυτών να εκλεγούν), βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάθε λογής τσιράκια των επιχειρηματιών, να τελειώνει το θέμα με τις απαλλοτριώσεις και τις επεκτάσεις του αεροδρομίου, μα φυσικά για να δοθούν όλα έτοιμα στο πιάτο σε κάποιον ιδιώτη μεγαλοεπιχειρηματία!

Κι εσύ κακόμοιρε λαέ, πλήρωνε ασύστολα για παιδεία, υγεία, συγκοινωνία, σύνταξη, πλήρωνε και για να τα χαρούν άλλοι, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες ντε που θα πάρουν αυτά που εσύ με δουλειά, αίμα και το υστέρημα σου τόσα χρόνια έφτιαξες για να έχεις δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, ξεσπιτώσου για το καλό του κάθε κεφαλαιοκράτη, κατέβαζε αμάσητα την κάθε παραμύθα και μη μιλάς και πολύ γιατί θα έρθουν να σε… “επενδύσουν”!

Όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία (ενίοτε και με τις διάφορες τσόντες τους, βλ. ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή) έχουν δείξει ξεκάθαρα για τίνος τα συμφέροντα δουλεύουν. Αν εσύ επιμένεις να τους πιστεύεις, τότε συνέχισε να κάθεσαι στον καναπέ σου και να βλέπεις την προπαγάνδα των 20.00, δέξου παθητικά, διάβαζε την κυβερνητική γραμμή που σε ταΐζουν στις περισσότερες εφημερίδες για δήθεν ενημέρωση! Αν όχι, βγες στο δρόμο και πάλεψε μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, απέναντι στην ολιγαρχία του κεφαλαίου και των υπαλλήλων της, που πίνει το αίμα της δικής σου δουλειάς και κατατρώει τις σάρκες σου και τη ζωή σου! Μόνο ένα μαζικό λαϊκό-εργατικό κίνημα μπορεί να τους νικήσει, μπορεί να τους ανατρέψει και να φτιάξει τους όρους και τις δομές, για να χτίσει μια καλύτερη κοινωνία, για να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή με αξιοπρέπεια κι ακριβώς όπως μας αξίζει!

Πηγή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: