Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ : Για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο 



  Αντιπροσωπεία 8 Ομοσπονδιών και 14 εργατικών Κέντρων στη σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου εξέφρασε την ανησυχία της και παράλληλα έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, για την κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης η οποία επιδεινώνεται από την περικοπή κατά 2 δις ευρώ περίπου από τον κρατικό προϋπολογισμό.


 Τονίσαμε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα έχουν τσακίσει τις συντάξεις και τις παροχές υγείας. Η εισφοροδιαφυγή ξεπερνά τα 8 δις, οι απώλειες των ταμείων εξαιτίας του κουρέματος είναι πάνω από 12 δις ευρώ και οι οφειλές προς τα ταμεία είναι περίπου στα 14 δις. και ότι η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων φτάνει έως 2 χρόνια. Η μείωση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές, η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, η εκ περιτροπής εργασία δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

 Ο υφυπουργός προσπάθησε με γενικόλογες τοποθετήσεις να μας καθησυχάσει. Ανέφερε ότι έχουν γίνει βήματα στο χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας τα οποία θα επιταχυνθούν εάν προχωρήσει η πρόσληψη 100 εργαζομένων που θα πιστοποιηθούν ως ελεγκτές και η ρύθμιση την οποία επεξεργάζεται ο διοικητής για τους εργαζόμενους της 8Κ και 9Κ.

 Για την χρηματοδότηση ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι το μεγάλο ποσό που δίνεται για τον ΟΓΑ και ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να παρακρατείται από τις επιδοτήσεις ένα ποσό αλλά πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή για το όριο και το πλαφόν.

 Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων εκτιμάμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, ότι έρχονται νέες περικοπές το επόμενο διάστημα στην κύρια, την επικουρική, τα εφάπαξ, στην υγεία μέσω και των ενοποιήσεων, ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων, στην αξιολόγηση στα ΚΕΠΑ για αναπηρικές και σε επιδόματα.

Απαιτήσαμε:

Επαρκή κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών

Καμία νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Να σταματήσει η καθυστέρηση έκδοσης και απονομής των συντάξεων.

Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα ταμεία και κάλυψη όλων των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από τη χασούρα του χρηματιστηρίου και του «κουρέματος».

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, το κάθε σωματείο μέσα από Γενικές συνελεύσεις να ετοιμάσει την απάντηση που χρειάζεται μπροστά στην απεργία της 6ης Νοέμβρη.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι Ομοσπονδίες και Τα εργατικά Κέντρα



Τα εργατικά κέντρα:
ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΑΡΤΑΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΝΑΟΥΣΑΣ – ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΣΑΜΟΥ – ΦΩΚΙΔΑΣ -
Οι Ομοσπονδίες:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ) – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ).

Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: