Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.


 Τα μέτρα της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης, αλλά και τα ημίμετρα που προτείνουν άλλα κόμματα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και η «περιβόητη» διαπραγμάτευση αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βλέπουν ορατό το κίνδυνο να βγάλουν το χειμώνα χωρίς ρεύμα και θέρμανση.
Η κυβέρνηση να απορρίψει τώρα τις κατευθύνσεις της Κομισιόν που μιλούν για νέα αύξηση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης και του ΦΠΑ στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Η λύση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση, στην κατάργηση όλων των χαρατσιών.

Τώρα να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλοαμειβόμενους και τις οικογένειές τους. Λαϊκή συμμαχία και οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης για να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: