Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DIP.

 Ένα μέλος του DIP [Eπαναστατικό Eργατικό Kόμμα, μέλος της συντονιστικής επιτροπής για την επανίδρυση της Tέταρτης Διεθνούς - CRFI] και τέσσερα μέλη της αριστερής Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας συνελήφθησαν στην Tουρκία. 



Aυτή τη φορά οι συλλήψεις δεν γίνονται με κατηγορίες για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις αλλά για συμμετοχή στο μαζικό κίνημα εξέγερσης που πυροδότησαν τα γεγονότα της πλατείας Tαξίμ. Το μήνυμα των συντρόφων του DIP αναφέρει:


Αγαπητοί σύντροφοι,

Το κυνήγι μαγισσών ενάντια σε όσους συμμετείχαν στην εξέγερση συνεχίζεται. Στις 2 Οκτωβρίου, η αστυνομία έκανε κατ' οίκον επίσκεψη και έρευνα στο σπίτι του Μουσταφά Cihan Γιλμάζ, έναν από τους ηγετικούς συντρόφους μας στην Αττάλεια. Ο Cihan είναι επίσης ένας από τους ηγέτες του φοιτητικού κινήματος στο Πανεπιστήμιό του.  Συνελήφθη και υπό αστυνομική συνοδεία οδηγήθηκε στην  αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αττάλειας. Με τον ίδιο τρόπο, τέσσερα μέλη της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας (οργάνωση νεολαίας του ESP - Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων) συνελήφθησαν επίσης.

Στις 4 Οκτωβρίου, μετά την ανάκρισή τους στον κλάδο αντι - τρομοκρατίας και διώξεων, όλοι τους παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μαζί με το σύντροφό μας Mustafa  Cihan Yılmaz , οι Ayşe Deniz Karacagiller και Μουράτ Σεζγκίν της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν επίσης.



Γνωρίζουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που δικαιολογεί τη σύλληψη, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση για την καταστολή της εξέγερσης και των επαναστατών. Όμως, η κυβέρνηση του ΑΚΡ [του Eρντογάν] και το δικαστήριό της κάνουν  λάθος. Θα αγωνιστούμε για την απελευθέρωση του Cihan και όλων των  φυλακισμένων της εξέγερσης! Θα αγωνιστούμε μέχρις ότου όλοι οι υπεύθυνοι για  την βία και τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της εξέγερσης να αποκαλυφθούν. Και παραπέρα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την εργατική εξουσία !

Λευτεριά στον Cihan και όλους τους κρατούμενους της εξέγερσης !

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

DIP, Tουρκία, 5 Οκτωβρίου 2013


 Mε μήνυμά του, το EEK [ελληνικό τμήμα της CRFI] καταγγέλλει τις συλλήψεις «των μαχητών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του Tουρκικού λαού» και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. 

Πηγή : EEK

Δεν υπάρχουν σχόλια: