Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σχέδιο Β : "Στο Κερατσίνι και στη Λαμπεντούζα σήμερα η ντροπή της Ευρώπης" ."Κατεπείγουσα κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ για τους μετανάστες".

Στην Λαμπεντούζα σήμερα, η ντροπή της Ευρώπης. Όπως και στο Κερατσίνι.
Ούτε οι προσευχές του Πάπα, ούτε η ''ημέρα πένθους '' που κηρύχτηκε στην Ιταλία  μπορούν να ξεπλύνουν το διαρκές έγκλημα εναντίον χιλιάδων μεταναστών  που αναζητούν απεγνωσμένα να ζήσουν στην Ευρώπη. 


Η  νέα τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες, γυναικόπαιδα κυρίως,  ανοιχτά των ιταλικών ακτών στη Λαμπεντούζα επαναφέρει  με επιτακτικό τρόπο  το αίτημα να καταργηθεί επιτέλους η ντροπιαστική  συνθήκη Δουβλίνο 2  με την οποία, μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές  των μεγαλουπόλεων σε αποθήκες ανθρώπων.
Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής  Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα άφιξης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.
Απαγορεύει την έξοδο των μεταναστών από την ευρωπαϊκή χώρα υποδοχής στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες προορισμού τους. Στην ουσία τους φυλακίζει σε ανθρώπινες αποθήκες, υποδαυλίζει και επιτείνει τα φαινόμενα ρατσισμού.
Στην Ελλάδα, ο ρατσισμός αποτέλεσε το βασικό ιδεολογικό εργαλείο, μεταξύ άλλων, για  τη μαζική εξάπλωση της επιρροής της Χρυσής Αυγής, για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου ενάντια σε μετανάστες και σε Έλληνες αντιρατσιστές.
Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να αναδείξουμε το αίτημα για κατεπείγουσα κατάργηση της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ κι για αποχώρηση της Ελλάδας από αυτήν και να πιεστεί η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν πρόσφυγες και μετανάστες να απαλλαχθούν από τη βία των Βρυξελλών που πολλούς, παρά τη θέλησή τους, τους κρατάει σε χώρες -στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να μπορέσουν να κινηθούν στον τόπο προορισμού που επιθυμούν. Που εξαναγκάζει γυναικόπαιδα να κάνουν το "ταξίδι του θανάτου" με συντρίμμια στη Μεσόγειο. Που τους παραδίδει λεία στις ορδές των ναζιστών.
Η  Ακύρωση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» είναι επιβεβλημένη  , όσο κι αν οι υποκριτικές δηλώσεις συμπάθειας προς τους κατατρεγμένους  και οι προσευχές  για την ψυχή τους συσκοτίζουν τον πυρήνα αυτής της πολιτικής υπόθεσης.
- Κατάργηση των γκέτο των μεταναστών στις χώρες της Μεσογείου.
- Ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο
- Άσυλο στους πρόσφυγες, στέγη και ασφάλιση στους μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη κι όχι μόνο στις συνοριακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης."


Πηγή : Σχέδιο Β'

Δεν υπάρχουν σχόλια: