Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος : To ΡΙΚ "εξαφάνισε" από τις πρώτες ειδήσεις στο βραδινό δελτίο του Σαββάτου, τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών. Διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ.Γράφει ο Νέοφυτος Νεοφύτου.

Εξηγήσεις από το ΡΙΚ ζητά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου 


Εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση του κρατικού ραδιοφωνικού ιδρύματος Κύπρου να υποβαθμίσει τις συγκλονιστικές εξελίξεις και γεγονότα, όπως διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην Ελλάδα με τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ζητά η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.
Με επιστολή της προς τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ, Θέμη Θεμιστοκλέους, σημειώνει ότι η είδηση για τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής ήταν κύριο θέμα σε όλα τα κανάλια ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των κυπριακών ΜΕΓΑ, ΣΙΓΜΑ και Αντέννα, εκτός του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (28/9/2013) του ΡΙΚ, το οποίο μέχρι τις 20:34 δεν είχε προβεί σε καμία αναφορά. Το δελτίο του ΡΙΚ είχε ως πρώτη είδηση τον Πρόεδρο στην ομογένεια, ακολούθησε το "Happy birthday mr President" και μια σειρά από ειδήσεις που τη δεδομένη στιγμή είχαν προβληθεί με λάθος προτεραιότητα, αφού η προσοχή ήταν επικεντρωμένη στις εξελίξεις στην Αθήνα. Κάποια κανάλια τις μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου διερωτάται αν πρόκειται για ανεπάρκεια ή για σκοπιμότητα. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ζητά διερεύνηση του θέματος, τονίζοντας πως το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ δεν μπορεί να γίνεται όργανο κανενός.

Πηγή : Χαραυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: