Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η μαζική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την επίθεση του συστήματος, ο μόνος δρόμος απάντησης στο φασισμό και τις συμμορίες του!

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι πλέον φανερό ότι πυροδότησε εξελίξεις για τις οποίες υπήρχαν διεργασίες και προετοιμασίες από τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας στη χώρα.
Το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η κυβέρνησή του και οι μηχανισμοί του -με την «ετοιμότητα αντίδρασης» που εμφανίζουν- πριν απ’ όλα, αυτοαποκαλύπτονται ως -εξ αντικειμένου αλλά και εξ υποκειμένου συνεργοί- της διείσδυσης των φασιστικών πλοκαμιών στους μηχανισμούς εξουσίας που συντελείται εδώ και καιρό.
Γι’ αυτό είναι δικαιολογημένες οι λαϊκές ανησυχίες, τα ερωτηματικά και οι προβληματισμοί για τους στόχους και τις επιδιώξεις των κέντρων που οργάνωσαν και υλοποιούν την «εξάρθρωση» της Χ.Α. Ανησυχίες που δεν μπορούν και δεν πρέπει να διασκεδαστούν από την εικόνα των σιδηροδέσμιων στελεχών της φασιστικής συμμορίας. Η συσσωρευμένη οργή του λαού και οι ογκούμενες αντιδράσεις του απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συγκαταλέγονται αναμφίβολα στις αιτίες που υποχρέωσαν το σύστημα και την κυβέρνησή του να αναλάβει την επιχείρηση που εξελίσσεται ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Αλλά, βέβαια, η επιχείρηση αυτή έχει ως κεντρικό της στόχο την ισχυροποίηση της παρούσας πολιτικής λύσης και της πολιτικής του συστήματος που στρέφεται με όλη του τη βαρβαρότητα ενάντια στο λαό, τις κατακτήσεις του, το δικαίωμά του στη ζωή. Είναι απάντηση στους κινδύνους «αποσταθεροποίησης» που προκλήθηκαν από τις υπέρμετρες φιλοδοξίες που το φασιστικό μόρφωμα εμφανίστηκε να εκδηλώνει, επιτείνοντας από τη μεριά του την αστάθεια του πολιτικού συστήματος. Είναι προσπάθεια ανασυγκρότησης της κυβέρνησης και των κομμάτων του συστήματος για να συνεχιστεί ακόμα πιο άγρια η επίθεση στο λαό. Και δεν πρόκειται, βέβαια, να ξεριζώσει το φασισμό, ακόμα και αν οδηγήσει στις φυλακές κάποια στελέχη του. Γιατί αυτή η επίθεση, όσο συνεχίζεται, θα τον τροφοδοτεί και θα τον χρειάζεται. Και γιατί, για να συνεχίζεται, θα χρειάζεται και τα απαραίτητα άλλοθι (όπως το χτύπημα της Χρυσής Αυγής) για να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό εχθρό της που είναι η οργανωμένη πάλη του λαού και η Αριστερά. Αυτήν την προοπτική υπηρετούν σήμερα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και οι ντόπιοι υποτελείς τους, ακόμα και θυσιάζοντας στελέχη των υπηρεσιών τους που είχαν αναλάβει την ανάπτυξη εντός του συστήματος των φασιστικών δυνάμεων.
Ο λαός και η εργατική τάξη, για να αντιμετωπίσουν το φασισμό, τα σημερινά και αυριανά μορφώματα του, οφείλουν να αναπτύξουν συνολικά την πάλη τους και το μαζικό τους αγώνα. Ενάντια στον ιμπεριαλισμό που ληστεύει τη χώρα και το λαό, και προωθεί σχέδια μετατροπής της σε ορμητήριο των πολεμικών του επιδιώξεων. Ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Και γι’ αυτό οφείλουν ριζικά να απορρίψουν την επίσημη -και με την ιμπεριαλιστική έγκριση- πολιτική διαχείριση του συστήματος, και όταν αυτή χρησιμοποιεί ανοιχτά το φασισμό και όταν στρέφεται «ενάντια» του. Ανοίγοντας με την πάλη τους το δικό τους δρόμο. Οικοδομώντας μέσα στην πάλη τους, και από την πάλη τους, τις δικές τους πολιτικές, κινηματικές, επαναστατικές δυνάμεις.
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013
Το Π.Γ. του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: