Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής

 
Ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός και ο Γιώργος Γερμενής.



Εχουν συλληφθεί επίσης ο αρχηγός της οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλα εννέα μέλη αυτής της οργάνωσης. Από την εισαγγελία έχουν εκδοθεί πάνω από 34 εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τα έξι αφορούν βουλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εντάλματα αφορούν αστυνομικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παναγιώταρος και Γερμενής συνελήφθη στη ΓΑΔΑ, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις και μάλιστα έκανε προηγουμένως και δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί. Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών του κόμματος εκδόθηκαν με βάση το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που διερευνά το κατά πόσον η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
 
Το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, επιτρέπει την σύλληψη βουλευτών, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της ασυλίας τους, ενώ δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.
 
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: