Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση του ΚΚΕ για την επίσκεψη Αμερικανών στην 133 Σμηναρχία Μάχης στην Κρήτη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών αξιωματούχων στην 133 Σμηναρχία Μάχης για την αξιοποίησή της, ενόψει της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Άμυνας

Θέμα: Σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών αξιωματούχων την Πέμπτη και Παρασκευή (5 και 6/9/2013) στην 133 ΣΜ (Καστέλι Πεδιάδος, Ηρακλείου Κρήτης) για την αξιοποίηση της μονάδας, ενόψει της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.
Στο πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας του Ηρακλείου αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (5 και 6/9/2013) κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων επιθεώρησαν και ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της 133 ΣΜ για τις δυνατότητες της μονάδας, ενόψει της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.
Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο η πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων διέλευσής τους, όχι μόνο με τη βάση της Σούδας και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποδομή εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς αυτούς.
Η δικομματική κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Ευθύνες όμως έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά "ευχολόγια" περί ειρήνευσης και "ενεργής διπλωματίας" της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.
Ερωτάται ο κύριος υπουργός,
  • Αν επιβεβαιώνει την επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στη συγκεκριμένη μονάδα και τι ενέργειες προτίθεται να κάνει προκειμένου να μη διατεθεί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπως και άλλες υποδομές (το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας κλπ.), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Επιπλέον ποιες ενέργειες θα κάνει για να κλείσει η βάση της Σούδας (όπου γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για την επερχόμενη επίθεση στη Συρία) και γενικότερα για να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή».
    Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: