Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γερμανία: Συνελήφθη νεαρός δεξιός εξτρεμιστής που ετοίμαζε επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων του.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός δεξιού εξτρεμιστή ηλικίας 23 ετών που φέρεται να σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, στην οποία θα τοποθετούσε εκρηκτικά σε ένα αεροπλάνο-μινιατούρα.


Foto: Jörg Scheibe

Ο συλληφθείς φέρεται να υποκίνησε έναν άλλον άνδρα, 42 ετών, να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και την εισαγγελία της Στουτγάρδης.


Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε βάρος δύο ακόμη υπόπτων, 22 και 24 ετών, που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Έρευνες έχουν γίνει στα σπίτια τους, που βρίσκονται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο άνδρας που συνελήφθη είχε συμμετάσχει στη διαδήλωση της αντιμεταναστευτικής ομάδας Die Rechte στις 31 Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε πετάξει κροτίδες εναντίον μιας αντιδιαδήλωσης, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Εξάλλου η αστυνομία βρήκε εκρηκτικά υλικά, χημικά προϊόντα και πολλά αεροπλάνα μινιατούρες στο σπίτι του 42χρονου άνδρα, που είναι γνωστός στον χώρο της άκρας δεξιάς. Ο άνδρας αυτός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Πηγή : left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: