Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για το μπλόκο της Καλλιθέας.

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πετραλώνων του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στο ματωμένο Αύγουστο του 1944, στο μπλόκο της Καλλιθέας, του ολοκαυτώματος των Πάνω Παλιών Σφαγείων, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ.στην πλατεία Ελπίδας Π. Σφαγείων στα Άνω Πετράλωνα.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν αναλυτικά:
«1940-1944. Το ΕΑΜ έχει ριζώσει βαθιά στη συνείδηση και τη ζωή του λαού των Πετραλώνων, της Αθήνας, όλης της Ελλάδας.
Ο λαός της περιοχής μας συμμετέχει ασίγαστα στην οργάνωση της Αντίστασης κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών αλλά και των συνεργατών τους.
28 Αυγούστου του 1944. Ναζί και ταγματασφαλίτες, πριν χαράξει, περικυκλώνουν τις περιοχές Πετραλώνων, Πάνω Παλιών Σφαγείων και Καλλιθέας ως τη Συγγρού, όπως ακριβώς το προηγούμενο διάστημα στην Καισαριανή, στην Κοκκινιά, στο Δουργούτι και σε πολλές άλλες γειτονιές της Αθήνας. Στήνουν μπλόκα, οργανώνουν πλιάτσικα, πυρπολούν, βασανίζουν, εκτελούν. Καλούν τους άντρες 15 ως 65 ετών να συγκεντρωθούν στο γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Καλλιθέας, απειλώντας με εκτελέσεις όσους δεν εμφανιστούν. Όλη η περιοχή σαρώνεται και πυρπολείται. Από τα Πάνω Παλιά Σφαγεία εκτελούνται 16 αγωνιστές ΕΑΜίτες - ΕΠΟΝίτες παλικάρια, 14 - 25 ετών.
Το βράδυ του ολοκαυτώματος η Φωνή της Αντίστασης, το θρυλικό χωνί του ΕΑΜ εμψυχώνει το λαό «Η ώρα της λευτεριάς πλησιάζει". Ο λαός ανταποκρίνεται και ετοιμάζει την απάντησή του. Η μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση στις 3 Δεκέμβρη του 1944 πνίγεται στο αίμα. Όμως ο λαός αποφασίζει να διαλέξει αντί για τις αλυσίδες, τα όπλα. Νέο ανταρτικό γεννιέται, ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, που σημαδεύει την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, την πάλη για την εξουσία.
Ο καπιταλισμός δε σταμάτησε ποτέ να γεννάει το φασισμό όταν τον χρειάζεται. Οι καπιταλιστές μαζί με τις κυβερνήσεις τους, προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη τους, πατάνε πάνω σε ζωντανούς και νεκρούς, ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, απολύουν, οργανώνουν πολέμους, δολοφονούν τους λαούς, ξαναγράφουν την ιστορία. Τώρα στην κρίση είναι ακόμη πιο επιθετικοί.
Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Δεν ξεχνάμε! Μαθαίνουμε από τον ηρωισμό, την προσφορά, την ανιδιοτέλεια, την αυτοθυσία των κομμουνιστών, όλων των λαϊκών ηρώων.
Τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, του λαού μας.
Συνεχίζουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής που χάραξαν το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, η ΟΚΝΕ, το ηρωικό ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Η ιστορία δείχνει ότι ο οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να συνθλίψει το μεγαλύτερο δυνάστη. Αυτός ο δρόμος έχει θυσίες, πισωγυρίσματα, ήττες, είναι όμως ο μόνος ανθρώπινος, ελπιδοφόρος, ανοίγει δρόμο στο μέλλον. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να εκπληρωθούν τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν οι σύντροφοί μας! Το μέλλον ανήκει στους λαούς!
Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: